Kaal, grijs, rood en afro emoji.

Grijs, roodharig, kaal of een afro? Er is een passende emoji voor jou op komst

Er wordt druk overlegd over nieuwe emoji. Naast de roodharigen zijn ook de kale, grijze en afro-emoji's ingediend. Wanneer kunnen we deze nieuwe emoji gaan gebruiken?

Kaal, grijs, rood en afro emoji.

Het Unicode Technical Committee, de instantie die beslist welke emoji er beschikbaar komen, heeft een nieuw voorstel gekregen voor emoji met verschillende haarkleuren en kapsels. Over de roodharige emoji werd eerder al gesproken, maar nu wordt er ook druk overlegd over emoji’s met afro en grijs haar. Er is zelfs een kale emoji ingediend bij het Unicode-comité.

Afro, kale, grijze en roodharige emoji

Sinds een paar jaar kun je bij menselijke emoji uit verschillende varianten kiezen, zodat er bijna altijd eentje is die op je lijkt. Het gaat dan voornamelijk om andere huidskleuren, gecombineerd met verschillende haarkleuren. Roodharigen hadden nog geen geschikte emoji voor zichzelf, maar daar komt waarschijnlijk al snel verandering in, als we afgaan op de enthousiaste reacties op ons eerdere nieuwtje.

Behalve de roodharige emoji, waar al sinds begin dit jaar over overlegd wordt, is er ook een emoji met een afrokapsel in de maak. Deze kun je ook gebruiken voor mensen met andere huidskleuren en gekruld haar. Voor mensen met grijs haar (geverfd of natuurlijk) is er nu ook goed nieuws, want deze haarkleur is in de race om toegevoegd te worden aan het rijtje van nieuwe emoji. Momenteel is de grijze haarkleur alleen te selecteren in combinatie met een opa- en oma-emoji.

Afro, rood, grijs en kale emoji.

Voor mensen zonder haar is er ook goed nieuws, want deze is mogelijk ook op komst. Het gaat dan dus om een kale man of vrouw. De enige enigszins kale emoji die je nu kunt kiezen zijn de oude opa en de baby, maar die zijn in beide gevallen niet helemaal haarloos. Dat wordt met de nieuwe emoji rechtgezet.

Emoji in 2017

Voordat je nu een gat in de lucht springt, moet je wel nog een slag om de arm houden. Deze nieuwe emoji zijn alleen ingediend en zijn mogelijke kandidaten om dit jaar toegevoegd te worden. Apple is meestal vrij snel met het toevoegen van nieuwe emoji, vooral als het om beroepen voor mannen en vrouwen gaat, maar toch zullen we nog even moeten afwachten. Als ze door de keuring van Unicode komen, dan worden ze waarschijnlijk nog dit jaar toegevoegd, mogelijk al in iOS 11. In maart werd al bekend dat er bijna zeventig nieuwe emoji voor 2017 aan zitten te komen, waaronder de hipster, broccoli en een kots-emoji.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 11:45
Categorie iOS
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.