Roodharigen-emoji bij Emojipedia

Roodharige emoji komen eraan: overleg op Apple’s hoofdkwartier

Heb je rood haar en zou je dolgraag roodharige emoji gebruiken? Dan is er goed nieuws: er is druk overleg gaande over nieuwe emoji met rood haar. Volgende week komt het Unicode-team bijeen op het hoofdkwartier van Apple om erover te praten.

Je dacht misschien dat alle huidskleuren, religies en relatievormen wel in emoji waren omgezet. Maar nee, er is nog een bevolkingsgroep die uit de brand geholpen moet worden: roodharigen. Het Unicode-comité gaat op het hoofdkantoor van Apple praten over het toevoegen van emoji met rood haar. Zo kunnen roodharigen eindelijk een poppetje gebruiken dat op hunzelf lijkt.

Roodharigen-emoji bij Emojipedia

Emoji met rood haar

Het Unicode Technical Committee komt volgende week in Cupertino bij elkaar om over de roodharige emoji te praten. De emoji zullen dan in een toekomstige update aan de standaard worden toegevoegd – tenminste, als iedereen het ermee eens is. De gebruikers weten het al wel: zij willen het liefst roodharige emoji toegevoegd zien. Volgens Emojipedia was het ontbreken van rood haar de grootste ‘klacht’ van de afgelopen drie maanden.

Ingewikkelder dan je denkt
Er komt een apart tem dat gaat nadenken over het probleem rond roodharige emoji. Het lijkt misschien een eenvoudige toevoeging, maar er komt meer bij kijken. Er kan een nieuwe persoon met rood haar worden toegevoegd, maar wat moet de huidkleur van zo’n persoon zijn? Er zijn namelijk ook mensen met een donkere huidskleur die hun haar rood verven en die zich niet herkennen in een natuurlijke roodharige met wat blekere huid. Het comité denkt nu aan een optie om huidskleur aan te passen, of te zorgen dat je de haarkleur onafhankelijk van de huidskleur kunt instellen. En daarbij moet je ook nog rekening houden met een mannelijk en vrouwelijk poppetje.

Roodharigen als emoji in Unicode

Of de roodharige emoji er daadwerkelijk komen, is nog even afwachten. Zoals hierboven uitgelegd is het een lastige klus om iedereen tevreden te stellen. Zou het alleen gaan om natuurlijke roodharigen, dan hebben we het over 1 tot 2 procent van de wereldbevolking. Het zal bovendien nog wel even duren voordat de roodharige emoji te zien zijn. Unicode 10 is namelijk net goedgekeurd en de eerstvolgende grote update komt niet eerder dan 2018. Dat hoeft Apple natuurlijk niet ervan te weerhouden om de roodharige emoji alvast toe te voegen. Als actieve deelnemer aan de Unicode-standaard lopen ze vaak voorop. In iOS 10.2 voegde Apple al veel nieuwe emoji toe, terwijl Unicode 10 pas over een paar maanden officieel wordt vrijgegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2017, 9:01
Categorie iOS
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.