Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple gaat de MacBook Pro fixen

Hoofddesigner Jony Ive zegt dat Apple luistert naar alle kritiek over de MacBook Pro. De afgelopen tijd was er kritiek op de MacBook Pro, vooral bij professionals.

MacBook Pro kritiek

Apple heeft alle kritiek op de MacBook Pro gehoord en werkt aan verbeteringen. Volgens hoofddesigner Jony Ive is Apple niet doof en gaan ze er ook iets mee doen, zo blijkt uit een interview dat te beluisteren is via Soundcloud.


‘We luisteren’
Ive is een van de meest invloedrijke personen binnen Apple. Hij bepaalt in welke richting het design van Apple op gaat. Op de vraag of Apple wel luistert naar alle kritiek op de MacBook Pro, antwoordde hij bevestigend:

Absolutely, all of your feelings and feedback around the MacBook you use, we couldn’t want to listen to more. And we hear — boy, do we hear.

Het is de tweede keer dit jaar dat Apple laat weten dat ze luisteren naar de klachten van Mac-gebruikers. Afgelopen april organiseerde Apple een besloten bijeenkomst met de media, waarin ze uitlegden dat ze de iMac gaan fixen voor professionals. Er komt een nieuwe, krachtige iMac voor professionals die nog in december moet verschijnen: de iMac Pro. Daarnaast komt er een nieuwe Mac Pro, ook voor professionals. Die zal in 2018 verschijnen.

Dit is er mis met de MacBook Pro

Eén apparaat werd echter nog niet ‘gefixt’ en dat is de MacBook Pro. Apple bracht een vernieuwde MacBook Pro met Touch Bar uit, waarvan een recordaantal is verkocht. Maar toch zijn professionals die de MacBook Pro hebben aangeschaft niet helemaal tevreden. Op internet circuleren lijstjes van alles wat er mis is met het apparaat. Zo wordt er geklaagd over de volgende zaken:

  • Het toetsenbord gaat te snel kapot en tikt niet lekker.
  • Je kunt de hoeveelheid opslag en werkgeheugen niet upgraden.
  • De MagSafe-oplader is verdwenen.
  • De Touch Bar is een dure en onnodige gimmick.
  • Je moet een berg dongles aanschaffen om iets te kunnen aansluiten.
  • Windows-laptops met vergelijkbare specs zijn veel goedkoper in aanschaf.

Mac-ontwikkelaar Michael Tsai heeft een hele lijst van klachten samengesteld en ontwikkelaar Marco Arment maakte een paar dagen geleden een lijst van verbeteringen die Apple moet doorvoeren onder de titel ‘Fixing the MacBook Pro’. Hij vindt bijvoorbeeld dat Apple voor het toetsenbord terug moet naar het schaarmechanisme, dat er meer poorten nodig zijn (er zitten er nu vier op het Touch Bar-model en twee op het model zonder Touch Bar) en dat Apple beter kan stoppen met de Touch Bar, omdat het toch niets toevoegt. Gelukkig heeft de MacBook Pro ook genoeg goede eigenschappen: snelle componenten, stille ventilatoren, Touch ID en niet te vergeten: de kleur spacegrijs. Maar Apple dwingt je nu om te kiezen tussen de goede eigenschappen van de nieuwe generatie en de flexibiliteit van de oudere modellen. Maar daar wordt blijkbaar nu aan gewerkt binnen Apple, al kan het nog wel even duren voordat we daarvan de resultaten gaan zien.

Bekijk ook

Apple brengt in 2017 nieuwe iMacs uit voor professionals

Apple werkt aan nieuwe iMac Pro's voor professionals, die in 2017 op de markt komen. Ze zullen krachtiger zijn en daarnaast komt er een extern display aan.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.