Mac mini 2011

Mac mini 2011 wordt niet meer gerepareerd in de Apple Store

De Mac mini 2011 wordt niet meer gerepareerd in de Apple Store. Het is meer dan vijf jaar geleden dat dit model werd geproduceerd en meer dan drie jaar sinds Apple een nieuw model uitbracht.

Apple voegt deze week de Mac mini-modellen uit 2011 toe aan de lijst van ‘oude en verouderde’ producten. Dit houdt in dat ze niet meer gerepareerd kunnen worden via de Apple Store, dus je zult bij problemen bij een onafhankelijke reparateur moeten aankloppen.

Mac mini 2011: geen reparaties meer

De Mac mini-modellen uit 2011 waren de eerste met een Thunderbolt-poort en de eerste die geen optische drive meer hadden voor cd’s en dvd’s.

Apple biedt tot 5 jaar na productie reparaties aan via de Apple Store. Omdat de Mac mini van 2011 nog tot in 2012 werd geproduceerd, loopt daarvoor nu de 5-jaartermijn af. Je kunt voor reparaties terecht bij diverse Mac-reparateurs, maar niet meer bij Apple zelf. Zoals gebruikelijk geldt er een uitzondering voor producten die in Californië en Turkije zijn gekocht, want daarop krijg je volgens wettelijke regelingen twee jaar extra de tijd.

Mac mini 2011

Apple-fans wachten nog steeds op een vernieuwde Mac mini, waarvan het meest recente model alweer meer dan duizend dagen oud is. Ondertussen is onduidelijk wat Apple van plan is met de goedkoopste Mac.

In 2014 voor het laatst vernieuwd
De meest recente update van de Mac mini werd eind 2014 uitgebracht. Er zit geen vast patroon aan de updates van Apple. Wel benadrukten Apple-topmannen Phil Schiller en Tim Cook eerder dit jaar dat de mini een ‘belangrijk product’ voor Apple blijft in de productlijn. Ondertussen weten we wel dat Apple intern aan een nieuwe Mac Pro met modulair design werkt, die in de loop van 2018 moet verschijnen. De Mac mini wordt ook door professionals veel gebruikt, omdat het bijvoorbeeld een goedkope oplossing is voor een webserver, voor Windows-gebruikers die regelmatig een Mac nodig hebben of voor ontwikkelaars die een extra Mac nodig hebben om te testen. De mini neemt nauwelijks ruimte in en is dus makkelijk voor ‘erbij’. Apple werkt intern ook aan een opvolger van het Thunderbolt-scherm, dat populair was om in combinatie met een Mac mini te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 15:33
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen mac mini, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.