Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11.2.

Power Up! Apple brengt iOS 11.2 uit met fix voor datumcrash en sneller draadloos opladen

Pak je toestel er maar bij, want Apple heeft iOS 11.2 vrijgegeven. Deze nieuwe versie brengt enkele nieuwe functies, zoals sneller draadloos opladen op de nieuwste toestellen. Ook lost het de datumcrash op.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11.2.
iPhone of iPad in de hand? Updaten maar! Apple heeft zojuist iOS 11.2 vrijgegeven, de nieuwste versie van iOS 11. In iOS 11.2 vind je een aantal handige nieuwe functies, zoals Apple Pay Cash (alleen in de VS bruikbaar) en sneller draadloos opladen op de nieuwste toestellen. Maar de update lost ook de datumbug op, die vannacht werd ontdekt.

iOS 11.2 lost datumbug op

iOS 11.2 lost een probleem op waar gebruikers de afgelopen nacht mee te maken kregen. Deze datumbug kwam vannacht rond 0:15 uur aan het licht en zorgde ervoor dat apps die dagelijkse of herhalende meldingen geven de iPhone deden crashen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een sportapp die je eraan herinnert om weer te gaan hardlopen. Ook de meditatie-app Headspace had er last van. Deze app stuurt dagelijkse herinneringen aan gebruikers om weer eens de tijd te nemen om te mediteren. Dit zijn lokale notificaties op je toestel (dus niet afkomstig van een externe server). De betaversies die momenteel in omloop zijn hebben er geen last van.

Wil je nog niet naar iOS 11.2 updaten, dan zijn er meerdere workarounds mogelijk:

  • Zo kun je tijdelijk de notificaties uitzetten van apps die problemen geven.
  • Ook zou je het op de achtergrond verversen van apps kunnen uitschakelen.
  • Volgens Twitter- en reddit-gebruikers kregen ze van de Apple Store het advies om de datum op hun toestel terug te zetten naar een datum in het verleden, maar dat kan problemen geven in andere apps (zoals agenda-apps).

Het uitschakelen van notificaties doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Tik op de gewenste app die problemen geeft, bijvoorbeeld Headspace.
  3. Zet de schakelaar voor notificaties uit.

iOS 11.2 beschikbaar

iOS 11.2 is door Apple weer uitvoerig getest met meerdere betaversies, zowel voor ontwikkelaars als voor publieke testers.

Iedereen die een geschikt toestel heeft, kan deze nieuwe versie nu downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Onderstaande modellen komen in aanmerking voor iOS 11.2:

Net als iedere andere iOS-update, kun je iOS 11.2 op twee manieren downloaden: draadloos via Wi-Fi of via iTunes. Als je onder iOS 11 last had van veel bugs, dan raden wij aan om te updaten via iTunes. Verbindt hiervoor je toestel aan je pc of Mac en open iTunes. Selecteer linksboven je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. Wil je iOS 11.2 draadloos installeren, dan doe je dat door op je toestel te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Functies in iOS 11.2
In iOS 11.2 heeft Apple een aantal zaken aangepakt en toegevoegd. Voor de meeste gebruikers is het goed om te weten dat de Rekenmachine-bug verholpen is. Door de aanwezige animaties kon het te snel op de toesten tikken ervoor zorgen dat je een verkeerde uitkomst had. Apple heeft in iOS 11.2 deze animaties verwijderd en ingekort, waardoor je dus weer sneller berekeningen kunt uitvoeren.

Voor mensen met een iPhone 8 en iPhone X die gebruikmaken van een draadloze oplader, is er ook goed nieuws. Met ingang van iOS 11.2 ondersteunt de iPhone maximaal 7,5Watt, waardoor je sneller draadloos kunt bijladen. De desbetreffende lader moet hier wel geschikt voor zijn. Onder andere de Mophie Wireless Charging Base en de Belkin Boost Up zijn hiervoor geschikt.

iOS 11.2 biedt ook ondersteuning voor Apple Pay Cash, maar daar kunnen wij in Europa helaas nog geen gebruik van maken. De dienst is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Maar dat is niet het enige nieuwe in iOS 11.2. Zo heeft Apple de weergave van de Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in het Bedieningspaneel aangepast en zijn er voor oudere toestellen nieuwe achtergronden. De belangrijkste vernieuwingen en functies in iOS 11.2 lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 december 2017 om 10:29
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
82 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.