Gebogen iPhone.

Apple droomt van een buigbare iPhone

Droom jij van een buigbare iPhone? Apple heeft wederom een patent vastgelegd waarin de techniek achter een gebogen iPhone in geregistreerd staat. Dit is al de derde keer dat Apple een gebogen iPhone omschrijft.

Gebogen iPhone.
Ken je Bendgate nog? Of het nou een opgeblazen hype of realiteit was, iedereen was er wel van op de hoogte dat (voornamelijk) de iPhone 6 Plus kon buigen als je hem in een strakke broek droeg of erop ging zitten. Apple koos bij de iPhone 6s vervolgens wel voor het sterkere aluminium uit de 7000-serie, waardoor het toestel bijna niet meer te buigen was. Maar nu blijkt dat het schandaal(tje) Apple misschien wel heeft geïnspireerd voor een nieuwe uitvinding: een buigbare iPhone.

Buigbare iPhone in patent

Het patent omschrijft hoe een buigbare iPhone in de praktijk werkt. De iPhone zou gebruik kunnen maken van carbon nanotubes, zodat de binnenkant van de iPhone niet breekt bij het buigen van het toestel. Dit gaat dan vooral om de binnenkant, maar ook de buitenkant van een buigbare iPhone is natuurijk belangrijk. Apple geeft hiervoor een suggestie wat betreft de behuizing van de iPhone. Apple omschrijft namelijk het gebruik van keramiek, het materiaal wat ze eerder ook al in een patent omschreven om gebruikt te worden voor de iPad en MacBook. Keramiek wordt momenteel al gebruikt in de dure Apple Watch Edition van Series 2 en is helemaal wit.

Het patent omschrijft echter niet hoe het scherm van de iPhone zelf buigbaar kan zijn. Overigens hoeft het patent ook niet per se betrekking te hebben op een iPhone. De omschreven techniek om onderdelen in een buigbaar toestel te stoppen, kan ook toepasbaar zijn op andere apparaten. Het patent gaat dan ook voornamelijk in op de techniek achter carbon nanotubes.

Patent voor buigbare iPhone.

Het is ook niet de eerste keer dat Apple patenten vastlegt omtrent buigbare onderdelen in een iPhone. Al in september 2014 schreven we over een patent van een buigbare iPhone, dat toen vooral om het scherm draaide. Een half jaar later had Apple weer een patent vastgelegd omtrent een buigbaar toestel. Alle drie de patenten gecombineerd zorgt ervoor dat er steeds meer mogelijk is met een flexibel toestel, maar het blijft bij patenten natuurlijk altijd de vraag of en hoe dit in de werkelijkheid toegepast gaat worden.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 13:53
Categorie iDevices
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.