Nest Cam Outdoors in de regen

Nest Cam Outdoor in de winkel, thermostaat krijgt energiezuinige modus

De Nest Cam Outdoor ligt deze maand in de winkel. Ook kunnen bezitters van een Nest-thermostaat nu de Eco Temperatures gebruiken, een energiezuinige modus.

De Nest Cam Outdoor werd een paar weken terug al aangekondigd, maar ligt nu in de Nederlandse winkels. De camera is bedoeld om buitenshuis in de gaten te houden en is weerbestendig. Nest hanteert een adviesprijs van 199 euro, hetzelfde als de al langer bestaande Nest Cam Indoor. Ook voor bezitters van een Nest-thermostaat is er nieuws, want Eco Temperatures zorgen ervoor dat je energie bespaart.

Nest Cam Outdoors in de regen

Nest Cam Outdoor

Veel mensen gebruiken de Nest Cam Indoor om hun huis te beveiligen. De camera kan sinds kort personen onderscheiden en levert daardoor minder valse meldingen. Volgens de fabrikant richt 30% van de gebruikers de camera naar buiten, om te zien wat er bij de voordeur, de garage of in de tuin gebeurt. Vandaar dat Nest nu een outdoor-versie van de camera uitbrengt.

Nachtzicht via infrarood zorgt ervoor dat ook bewegingen in het donker worden opgemerkt, al zul je daar minder blij mee zijn als er constant een kat door je tuin loopt. De camera kijkt onder een hoek van 130 graden in Full HD (1080p). De videobeelden stream je beveiligd met 2080-bit encryptietechnologie en als er een bezorger aan de deur staat kun je via de microfoon instructies geven om het pakketje bijvoorbeeld in de schuur te zetten.

De Nest Cam Outdoor is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue: €199, met levering op 16 november.

Nest Eco-stand

Ook nieuw: Eco Temperatures voor de Nest-thermostaat

Heb je een Nest-thermostaat, dan is er ook nieuws: deze krijgt namelijk een nieuwe energiezuinige stand met de naam Eco Temperatures. Veel gebruikers zetten hun thermostaat op ‘Away’, zelfs als ze thuis zijn. De thermostaat merkt dan vanzelf op als er niemand thuis is en stopt dan automatisch met verwarmen. Nadeel van die ‘Away’-stand is dat alle andere verbonden Nest-producten denken dat je weg bent, waardoor bijvoorbeeld de Nest Cam aan gaat en de lampen uitschakelen.

Dit kun je nu oplossen met de stand Eco Temperatures. Dit heeft dezelfde werking als ‘Away’, maar voorkomt dat andere Nest-apparaten denken dat je weg bent. Je bespaart daardoor energie zonder dat apparaten ontregeld raken. De update komt de komende twee weken beschikbaar voor alle bezitters van een Nest Learning Thermostat, ongeacht het model dat je hebt. Via de mobiele Nest-app kun je de nieuwe status inschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 10:32
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.