Elgato Eve Core op een houten tafel

Elgato Eve Core helpt anderen HomeKit-accessoires te maken

Elgato Eve Core is een chip waarmee je snel HomeKit-accessoires kunt maken. Het printplaatje is in te bouwen in allerlei apparaten, zodat je snel een prototype hebt.

HomeKit komt nog niet erg vlot op gang en dat heeft onder andere te maken met de restricties van Apple. Je moet immers beschikken over de juiste chip en rekening houden met allerlei regels die Apple stelt. Met de Eve Core van Elgato wordt dat een stuk makkelijker: dit is een module die fabrikanten kunnen gebruiken om hun eigen HomeKit-accessoires te maken. Binnen een paar dagen heb je al een prototype, niet binnen een paar weken, belooft Elgato.

Elgato Eve Core op een houten tafel

Elgato Eve Core

In iOS 10 wordt HomeKit aantrekkelijker om te gebruiken: er is een eigen HomeKit-app en het lijstje met fabrikanten dat Apple tijdens de WWDC-keynote presenteerde zijn er nu behoorlijk wat fabrikanten die meedoen. De Core is een kleine printplaat, voorzien van een Bluetooth Smart (LE)-module. De module heeft alvast het Bluetooth SIG-certificaat gekregen, zodat je dat zelf niet hoeft te regelen. Ook zitten er een aantal poorten voor input en output op. Elgato zorgt niet alleen voor de ‘motor’, maar ook voor het versleuteld uitwisselen van data. Dit is een van de vereisten van HomeKit. Met de software kun je maximaal 16 controllers koppelen, beheren en aanmelden. De module zelf wordt eigenlijk niet door Elgato zelf gemaakt, maar door hun productiepartner Dexatek Technologies in Taiwan. Een app hoef je ook niet te ontwikkelen, want alles is via de Elgato Eve-app aan te sturen.

Eve Core specificaties

Nadeel is natuurlijk wel dat je afhankelijk bent van Elgato, die zelf onder de naam Elgato Eve al een aantal producten op de markt brengt. Maar als je een kleine fabrikant bent en niet in de gelegenheid bent om alles zelf te regelen, dan kun je met Elgato Eve sneller zelf een eigen HomeKit-product maken, mits je nog wel zelf de MFi-licentie bij Apple aanvraagt. Voor particulieren zal dat waarschijnlijk te veel gedoe zijn. Zij zijn aangewezen op zelfbouwoplossingen met de Raspberry Pi en HomeBridge, zoals we uitgelegd hebben in een stappenplan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2016, 13:30
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen elgato, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.