Mogees Play maakt van elk object een instrument voor ritmische spelletjes

Ben je een fan van muziekgames? Dan is de Mogees Play mogelijk wat voor jou. Met dit accessoire en drie aparte apps maak je muziek en speel je een ritmespelletje door gebruik te maken van elk object dat je maar kunt bedenken.

Mogees Play voor de iPhone en iPad.
Een tijd geleden schreven we al over de Mogees: een sensor die je aansluit op de koptelefoonaansluiting van je iPhone om zo elk object een muziekinstrument te maken. Nu komt het bedrijf achter de Mogees met een nieuw product in combinatie met drie apps. De Mogees Play is bedoeld voor kinderen en mensen die van ritmespelletjes houden.

Bekijk ook

Mogees: geluidssensor maakt van alle objecten een iPhone-instrument

De Mogees-sensor detecteert trillingen in ieder object en zet ze om naar muziekgeluiden in een bijbehorende iPhone-app.

Mogees Play voor ritmische spelletjes

De Mogees Play lijkt in heel veel opzichten op de eerste Mogees, maar is wel wat hoger en rood van kleur. Je sluit de Mogees Play met de kabel aan via de koptelefoonaansluiting van je iPhone en bevestigt het rode apparaat op elk willekeurig object. Denk aan een pot, iemands voorhoofd, de vloer of een tafel. Dankzij de trillingen vangt de Mogees Play dit op en zet dit om in acties in één van de drie apps.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

In Pulse verplaatsen drie bolletjes zich over een vaste baan. Door op het juiste moment links of rechts van de Mogees Play te tikken op het object waar het accessoire aan bevestigd is, speel je het ritmespelletje en behaal je een zo hoog mogelijke score. De app Jam is een meer creatieve app waarin je vrij bent om zelf muziek te maken. Elk object waar de Mogees Play aan gekoppeld is, geeft weer een ander geluid zodat je zelf op je eigen muziek kunt maken. Tot slot kun je met Keys je eigen melodieën, arpeggio’s en akkoorden maken. Je gebruikt de app om toetsen aan te slaan en daarmee de toonhoogte aan te passen. Alle drie de apps zijn straks gratis te downloaden, maar vereisen dus wel de Mogees Play. Op de Vimeo-pagina vind je meer video’s van de andere apps van Mogees Play.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De ontwikkelaars van de Mogees Play stellen de techniek ook open voor andere externe ontwikkelaars, zodat er meer games en toepassingen gemaakt worden die samenwerken met dit accessoire. Denk bijvoorbeeld aan een Flappy Bird-achtige game of het aan of uitzetten van je lampen door op de tafel te tikken. De Mogees Play vind je op Kickstarter en is al verkrijgbaar voor £39 of meer. De eerste exemplaren worden verscheept in september 2016. Het Kickstarterproject loopt nog 29 dagen en van het doelbedrag van £40.000 is al ruim £14.000 opgehaald.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze Mogees Play, hou er dan wel rekening mee dat deze met de iPhone 7 mogelijk niet werkt omdat de koptelefoonaansluiting lijkt te verdwijnen. Mogelijk komen er wel accessoires op de markt om standaard koptelefoons en accessoires zoals de Mogees Play te blijven gebruiken.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.