iphone X beginscherm

‘iPad Pro krijgt volgend jaar TrueDepth-camera voor Face ID’

De TrueDepth-camera van de iPhone X komt ook naar de iPad Pro, zo stelt een bron. Face ID zou daardoor ook mogelijk zijn op de 2018-modellen van de iPad Pro.

De TrueDepth-camera van de iPhone X komt volgend jaar naar nog meer producten, zo stelt de Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de bron is Apple van plan om volgend jaar de iPad Pro te voorzien van deze nieuwe sensoren, waardoor Face ID mogelijk is.

iphone X beginscherm

‘TrueDepth in 2018 naar iPad Pro’

Dit jaar bracht Apple al drie nieuwe iPad-modellen uit: de 9,7-inch iPad in het voorjaar, de compleet nieuwe 10,5-inch iPad Pro in juni en de tweede generatie 12,9-inch iPad Pro in dezelfde maand. Voor dit jaar hoef je dus niet op nog meer nieuwe iPad-modellen te rekenen, maar voor volgend jaar ligt er wel weer het één en ander in het verschiet. Volgens Ming-Chi Kuo is Apple van plan om volgend jaar nieuwe iPad Pro-modellen uit te brengen die voorzien zijn van de TrueDepth-camera van de iPhone X.

In de zogenaamde notch van de iPhone X zitten allerlei sensoren en lenzen verstopt die Face ID-gezichtsherkenning mogelijk maken. Deze onderdelen worden samen de TrueDepth-camera genoemd. Naast Face ID zorgt de TrueDepth-camera ook voor selfies voor de Portretmodus en de Animoji mogelijk. Voorlopig zit dit alleen nog in de iPhone X, maar volgend jaar zou de iPad Pro daar dus bij komen. Over exacte modellen spreekt Ming-Chi Kuo niet, maar hij benoemt wel dat de TrueDepth-camera exclusief voor de iPad Pro-modellen wordt. Het is de verwachting dat het dan zou gaan om nieuwe versies van de 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. Daarnaast krijgen ook nieuwe iPhones in 2018 deze TrueDepth-camera.

iPhone X TrueDepth sensoren voor Face ID.

Wat dit betekent voor het verdere design van de iPad Pro, valt nog te bezien. Face ID in de iPhone X is de vervanging van de Touch ID-sensor, omdat er in de iPhone X geen plek meer is voor een fysieke thuisknop. Wellicht dat Apple de thuisknop op de volgende iPad Pro ook verwijdert. Dat zou geen groot gemis zijn, want op huidige iPad’s kun je al navigeren met veegbewegingen, zoals terugkeren naar het beginscherm door een knijpbeweging te maken.

Bekijk ook

Face ID: Apple's gezichtsherkenning op iPhone en iPad

Met Face ID kun je je Apple-device ontgrendelen, toestemming geven voor aankopen en meer. Face ID wordt gebruikt op recente iPhones en de iPad Pro als alternatief voor Touch ID. Alles wat je wilt weten over Face ID lees je hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.