MacBook

Gerucht: ‘MacBooks krijgen in 2018 geen grote upgrade’

De MacBook-lijn krijgt in 2018 geen grote upgrades, zo beweert Digitimes. Ook zou Apple van plan zijn om een deel van de productie van Quanta naar Foxconn te verschuiven.

Als je op een nieuwe MacBook zit te wachten zou 2018 wel eens een teleurstellend jaar kunnen worden. Volgens Digitimes komt er in 2018 geen grote upgrade. Waarschijnlijk komen er wel vernieuwde versies van de huidige modellen uit, maar die bevatten geen opvallende nieuwe functies, als we de geruchten mogen geloven.

‘Geen grote MacBook-upgrade in 2018’

Het kan een teleurstelling zijn voor mensen die dachten dat Apple na alle aankondigingen van 2017 nieuwe energie in de Mac-productlijn zou steken. In de loop van 2018 kan nog wel de beloofde modulaire Mac Pro verschijnen, maar het is ook mogelijk dat die pas in 2019 verschijnt.

Tabbladen zoeken in Safari op een MacBook.

De laatste keer dat Apple de MacBook-lijn een grote update gaf was in 2016, met de komst van de Touch Bar. Volgens Digitimes heeft Apple ook nog andere wijzigingen gepland. De huidige MacBooks worden geproduceerd door Quanta, maar Apple zou dit voor de helft naar Foxconn willen verhuizen. Dit zou het juiste moment daarvoor zijn, omdat er toch geen grote vernieuwingen op de planning staan, beweert de Aziatische nieuwssite. Mochten er productieproblemen bij Foxconn optreden, dan hoeft dit geen knelpunten op te leveren. Apple spreidt hierdoor zijn kansen en voorkomt dat er plotselinge tekorten of langere levertijden optreden. Foxconn zou in het tweede kwartaal van 2018 moeten beginnen met de eerste leveringen, nadat ze eerder flink hadden gelobby’d voor meer opdrachten die ze voor een lagere prijs willen leveren.

Afgelopen jaren werd 80 procent van de MacBooks gemaakt door Quanta en de overige 20 procent door Foxconn. Ondanks de geplande verschuivingen zal Quanta waarschijnlijk de grootste fabrikant van MacBooks zijn, ook in 2018 nog steeds.

Vorige week kon je lezen dat het goed gaat met de Mac-verkopen bij Apple. Apple staat op nummer 4 op de wereldranglijst, nog voor bekende namen als Asus en Acer. Er werden maar liefst 20 miljoen Macs verkocht, waarvan het merendeel zal bestaan uit MacBooks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2018, 13:27
Bron Bron Digitimes
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen foxconn, macbook
Device MacBook
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.