Shure Motiv MV88

Shure brengt professionele audio-app voor vloggers uit

De Shure Motiv is een professionele microfoon voor je iPhone, met bijbehorende audio-app, speciaal voor vloggers. Shure heeft goede redenen om de eigen ShurePlus Motiv Video-app uit te brengen.

Shure Motiv

Kortgeleden schreven we een review over de Sennheiser Sennheiser HandMic Digital een professionele iPhone-microfoon die geschikt is voor interviews en zang. De Lightning-aansluiting maakte deze microfoon erg geschikt voor iPhone-gebruikers. Zoek je iets dat er niet uitziet als een interview-microfoon maar moet de geluidskwaliteit wel top zijn, dan heeft Shure misschien wat je zoekt. De Shure Motiv is een serie professionele iPhone-microfoons, ideaal voor vloggers. De nieuwe audio-app maakt het helemaal compleet.

Shure is een bekend (en duur) merk voor oordopjes van hoge kwaliteit. Met de Motiv-microfoons proberen ze een heel andere doelgroep aan te spreken: niet de audiofielen, maar mensen die graag video’s maken en behoefte hebben aan goed geluid. Natuurlijk kun je de Shure Motiv ook gebruiken als je journalist bent en regelmatig mensen moet interviewen, zoals onderstaande foto laat zien. Maar de Motiv-microfoons zijn in eerste instantie bedoeld voor vloggers. Daarvoor heeft Shure nu de app ShurePlus Motiv Video uitgebracht. Die maakt het nog makkelijker om de stereo-condensatormicrofoons te gebruiken om goed geluid onder je video’s te zetten.

Shure Motiv voor interviews

Shure heeft Motiv-microfoons vanaf 59 euro, maar voor vloggers is het topmodel MV88 met Lightning-aansluiting (zie foto’s) het meest geschikt. Deze kost 159 euro en heeft een beweegbare kop, zodat je de microfoon op de spreker kunt richten.

Shure Motiv microfoon

Waarom de ShurePlus Motiv Video-app?

Shure heeft een aparte app voor videofilmpjes gemaakt en dat heeft een reden. Apple’s eigen camera-app biedt weinig tot geen mogelijkheden om een eigen audiobron te gebruiken. Vandaar dat Shure deze nieuwe app heeft uitgebracht. De app was oorspronkelijk ontwikkeld voor de MV88, maar is ook te gebruiken met de Motiv MV5, MV51, MVi en MVL. Je kunt de app zelfs als recorder gebruiken, maar dan heb je natuurlijk niet de kwaliteit van Shure, maar Apple’s eigen microfoonkwaliteit.

Shure Motiv M88 vlogger met kinderen

Met de app maak je niet-gecomprimeerde HD-audiobestanden voor native videoresoluties. Je kunt kiezen uit de bitrates 16/44,1 kHz of 16/48 kHz. Daarnaast kun je kiezen uit de formaten WAV (PCM), Apple Lossless en AAC 96, 128 en 256 Kbps. Via de instellingen kun je de gain opvoeren tot 36 dB en er zijn vijf presets voor akoestisch, spraak, band, lineair en zang. De stereobreedte is zelfs instelbaar op 60, 75, 90, 105, 120 of 135 graden en uiteraard wordt ook geprobeerd om geruis van de wind zoveel mogelijk te onderdrukken. Het kanaal links en rechts omkeren? Kan ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2018, 13:17
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen microfoon, shure, video
Device iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.