D-Link Omna 180 HD camera.

Tegenvaller: D-Link Omna 180-camera krijgt geen ondersteuning voor Secure Video

Eerste HomeKit-camera blijft achter
D-Link heeft laten weten dat ze geen update gaan uitbrengen die de camera geschikt maakt voor Secure Video, de nieuwe HomeKit-functie in iOS 13. Er worden geen verdere updates voor de camera uitgebracht.

In het voorjaar van 2017 was het aanbod van HomeKit-camera’s erg beperkt. De Omna 180 Cam HD van D-Link was de allereerste camera op de markt die je via Homekit kon bedienen. Het lijkt er nu op dat de verdere ontwikkeling van deze camera gestopt is. Het opslaan van beelden kan dan wel, maar alleen lokaal.

D-Link Omna krijgt geen Secure Video

Eén van de belangrijkste nieuwe toevoegingen voor HomeKit in iOS 13 is de introductie van HomeKit Secure Video. Met HomeKit Secure Video worden je camerabeelden veilig via iCloud opgeslagen. De videobeelden worden lokaal geanalyseerd op mensen, dieren en objecten en vervolgens versleuteld via iCloud opgeslagen, zodat alleen jij en de mensen met toegang tot jouw HomeKit-huis de beelden kunnen bekijken. Een historie van 10 dagen wordt opgeslagen, mits je 200GB of 2TB iCloud-opslag hebt.

Een Franse gebruiker van de camera was benieuwd of de Omna 180 een update krijgt om hem geschikt te maken voor deze nieuwe functie. Helaas laat het Franse Twitter-account van D-Link weten dat de ontwikkeling van de benodigde firmware voor de Omna-camera niet wordt uitgevoerd. Kortgezegd: de camera krijgt geen ondersteuning voor Secure Video.

Vertaling:

Het spijt ons te moeten aankondigen dat de ontwikkeling van een firmware die de integratie van de Omna-camera in HomeKit Secure Video mogelijk maakt, niet zal worden gedaan.

Of D-Link werkt aan een nieuw model die Secure Video wel ondersteunt, is nog maar de vraag. We hebben al een tijdje niets meer vernomen van het merk, bijvoorbeeld wat betreft nieuwe modellen.

Desalniettemin kun je je beelden van de camera nog wel bewaren, maar dan via een aparte SD-kaart. Onderin de camera zit een ingang om je eigen SD-kaart in te stoppen, zodat je de beelden lokaal kan bewaren. In onze review van de D-Link Omna 180 van twee jaar geleden, lees je er meer over. De camera is ook nog steeds te koop bij Apple, hoewel de prijs verlaagd is naar €129,95.

Ben je op zoek naar een camera die wel HomeKit Secure Video ondersteunt? Dan moet je zijn bij bijvoorbeeld Netatmo en Logitech. Deze twee bedrijven hebben inmiddels al laten weten dat ze de functie gaan ondersteunen met een toekomstige software-update.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.