CarPlay Agenda in iOS 13.

Met de nieuwe Agenda-app in CarPlay kom je altijd op tijd bij je afspraken

Met ingang van iOS 13 heeft CarPlay er een nieuwe standaardapp. Je bekijkt namelijk ook al je agenda-afspraken dankzij de Agenda-app in CarPlay.

CarPlay is uitgerust met een reeks apps die je standaard ook op je iPhone vindt. Je kan bellen, berichten sturen via iMessage, navigeren ennaar muziek, podcasts en audioboeken luisteren. Wat nog ontbrak was een losse Agenda-app. Vanaf iOS 13 heeft CarPlay ook een eigen Agenda-app. Dit kun je ermee.

Agenda-app in CarPlay

Je agenda-afspraken verschijnen in CarPay op twee verschillende plekken: in de nieuwe Agenda-app en in het nieuwe CarPlay Dashboard. De Agenda-app biedt een simpel overzicht van al je aankomende afspraken. Er is geen mogelijkheid om via het scherm een agenda-afspraak toe te voegen, maar je ziet wel in één oogopslag al je aankomende afspraken onder elkaar staan. De kleurtjes geven aan tot welke agenda deze behoort.

CarPlay Agenda-app.

Tik je op een afspraak waar een locatie aan gekoppeld is, dan ga je rechtstreeks naar de Kaarten-app om te navigeren. Gaat het om een meeting, dan kan je ook meteen bellen als je bijvoorbeeld wat later bent. De Agenda-app is ideaal voor mensen die voor hun werk vaak in de auto zitten. Daarnaast toont het appicoontje ook meteen de huidige datum, net als op je iPhone en iPad.

CarPlay Agenda-afspraak.

Daarnaast is de agenda onderdeel van de Siri-suggesties voor het Dashboard. Rechtsonder in het dashboard verschijnt automatisch de eerstvolgende afspraak op je agenda, zodat je de kaart, je muziek en afspraken op één scherm kan zien. Meer over het nieuwe CarPlay Dashboard lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo werkt het Dashboard in CarPlay: navigatie, muziek en meer op één scherm

CarPlay heeft een handige functie, genaamd het Dashboard. Hoe werkt het CarPlay Dashboard en wat zijn de mogelijkheden? Welke apps zijn er geschikt? Dit moet je weten over het Dashboard in CarPlay.

De nieuwe Agenda-app verschijnt automatisch op je CarPlay-scherm als je iPhone is bijgewerkt naar iOS 13. Meer over onze favoriete iOS 13-functies lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Dit zijn de 11 beste iOS 13 functies

iOS 13 en iPadOS zitten bomvol nieuwe functies. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 belangrijkste functies in iOS 13 en het compleet nieuwe iPadOS, zodat je snel op de hoogte bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.