Siri logo

Vier manieren waarop Siri in CarPlay handiger wordt

Siri is een belangrijke manier om CarPlay te bedienen en in iOS 13 wordt dit een stuk prettiger in het gebruik. Op deze vier manieren wordt Siri in CarPlay een stuk handiger.

Siri in CarPlay verbeteringen

Apple heeft de afgelopen tijd flink aan CarPlay gesleuteld en het resultaat daarvan zien we in iOS 13. Apple heeft meerdere verbeteringen voor Siri in CarPlay doorgevoerd. Zo geeft Siri nu handige suggesties voor onderweg en kun je hem helemaal handsfree aanspreken.


Hé Siri met ingebouwde microfoon
Je kan nu al Hé Siri gebruiken als je iPhone aangesloten is via CarPlay, maar dat werkt via de microfoon van je iPhone. Vanaf iOS 13 is er ook ondersteuning voor ingebouwde microfoons van auto- en radiomakers. Dat betekent dat het commando standaard opgepikt wordt door de microfoon in je auto. Dit heeft als voordeel dat je je iPhone in je broekzak kan laten bij bijvoorbeeld draadloze CarPlay. Zodra je het commando gegeven hebt, kun je meteen je opdracht geven, zoals navigeren of een bericht laten voorlezen.

Kleiner Siri-scherm
Als je nu Siri in CarPlay gebruikt, verschijnt er een schermvullende interface met daarin de bekende Siri-golven. Hierdoor is het gebruik van Siri tijdens je navigatie wat onhandig, omdat de kaart uit beeld verdwijnt. In iOS 13 is dat niet meer het geval, want de Siri-interface wordt voor de huidige app in beeld gebracht. Hierdoor kan je dus snel een vraag stellen of een opdracht geven, terwijl je de navigatie geen seconde uit het oog verliest.

CarPlay Siri Waze.

Siri-suggesties
Nieuw zijn ook de Siri-suggesties in CarPlay. Dit maakt onderdeel uit van het CarPlay Dashboard. Siri kan allerlei suggesties geven die op bepaalde momenten van pas komen. Zo kan Siri de route naar je volgende agenda-afspraak klaarzetten of ervoor zorgen dat je in een handomdraai je garagedeur via HomeKit kan openen. De Siri-suggesties zijn via de Instellingen-app in CarPlay uit te schakelen.

CarPlay lichte modus instellingen.

Meer apps met Siri
Siri werkt nauw samen met de Kaarten- en Muziek-app, maar in iOS 13 kunnen nog meer apps er gebruik van maken. Apple noemde op het podium muziek-app Pandora en navigatie-app Waze. Ook andere audio-apps zoals Spotify zijn geschikt voor Siri. Dat betekent dus dat je straks veel meer apps met Siri kan gebruiken, ook via je CarPlay-scherm.

Al deze updates zijn onderdeel van iOS 13, de update die later dit jaar naar de iPhone komt. Meer over iOS 13 lees je in ons overzichtsartikel. Wil je weten wat de beste functies zijn, lees dan ons artikel over de iOS 13-functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2019, 18:28
Categorie iOS
Onderwerpen carplay, ios 13, Siri
Software iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.