Standaard e-mailapp wijzigen iOS 14

Opnieuw bug met standaard e-mail- en browserapps: gereset na appupdates

Opnieuw heeft Apple te maken met een bug in iOS 14 bij het gebruik van e-mail- en browserapps die je als standaard ingesteld hebt. Op de iPhone en iPad wordt je standaardbrowser telkens weer teruggezet naar Apple's eigen app zodra je een app-update installeert.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bug reset standaard e-mail- en browserapp na appupdates

Eén van de handige nieuwe functies in iOS 14 is het kiezen van een standaardapp voor e-mail of browsen. Je kan kiezen uit diverse bekende mail- en browserapps, zodat meteen de juiste app geopend wordt als je op een link tikt of een nieuwe mail wil opstellen naar een e-mailadres. Vlak nadat iOS 14 uit kwam, zorgde een bug ervoor dat de standaard weer gereset werd naar Apple’s eigen apps zodra je je iPhone opnieuw opstartte. Apple loste dit op in iOS 14.0.1, maar nu is een soortgelijke bug opnieuw opgedoken.

In onderstaande video in de tweet van @DCOneFourSeven is te zien wat er met de nieuwe bug precies gebeurt. Zodra je van jouw standaardapp, bijvoorbeeld Chrome of Spark, een appupdate installeert, zet je iPhone de standaardapp weer terug naar Mail en Safari voor respectievelijk e-mailen en browsen. Dat betekent dat je dus telkens als je een appupdate installeert, je handmatig je standaard weer moet aanpassen.

Apps van Google en Microsoft krijgen regelmatig updates, soms wel elke week. Het is daardoor behoorlijk onhandig dat de standaardapp telkens gereset wordt. Vermoedelijk gaat het hier om een bug die Apple redelijk eenvoudig kan oplossen. De bug is in ieder geval nog altijd aanwezig in iOS 14.1, de update die onlangs verscheen.

We verwachten dat Apple snel een bugfix uitbrengt, mogelijk iOS 14.1.1. Apple werkt al een tijdje aan de beta van iOS 14.2. We vermoeden dat Apple de fix eerst wil testen in een nieuwe versie van deze beta, waarna het alsnog als aparte update uitgebracht wordt. Zodra het probleem opgelost is, lees je dat op iCulture. Tot die tijd lees je in onze tips hoe je de standaardapps aanpast:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2020, 20:33
Via Via The Verge
Categorie iOS
Onderwerpen browser, bug, email, iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de aankomende grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2020. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.