iPadOS 14.2 beta.

iPadOS 14.2 Publieke Beta 4 uitgebracht

De nieuwste beta van iPadOS 14.2 is uitgebracht. Apple heeft de beta van iPadOS 14.2 uitgebracht voor ontwikkelaars en publieke testers.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Samen met de iOS 14.2 beta heeft Apple ook een nieuwe beta uitgebracht voor iPadOS 14.2. Deze update bevat dezelfde verbeteringen als in iOS 14.2, maar dan geoptimaliseerd voor de iPad. Maar brengt deze aankomende versie ook nog verbeteringen speciaal voor de iPad? In dit artikel focussen we op de eventuele iPad-specifieke functies.

Mocht je je afvragen waar iPadOS 14.1 is gebleven: die update is inmiddels beschikbaar. Apple gebruikt iPadOS 14.2 alvast om aanstaande functies voor het najaar te testen, samen met ontwikkelaars.

Meest recente iPadOS 14.2 Beta

iPadOS 14.2 Publieke Beta 4

21 oktober 2020 – iPadOS 14.2 Publieke Beta 4 is nu beschikbaar. De nieuwe functies zijn grotendeels hetzelfde als in iOS 14.2. Voor deze beta zijn dat onder andere nieuwe achtergronden van landschappen. Meer daarover lees je in ons artikel over de iOS 14.2 beta. Lees ook ons overzicht met nieuwe functies in iOS 14.2.

Er zijn (nog) geen iPad-specifieke functies ontdekt in deze versie. Heb je zelf nog iets ontdekt in iPadOS 14.2 beta? Laat het dan weten in de reacties.

iPadOS 14.2 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPad te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het zogenaamde Restore Image downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten. Een andere manier is door het juiste betaprofiel te downloaden en de beta over-the-air te installeren.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta van iPadOS 14.2 is nu ook beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iPadOS 14.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 14.2-beta’s. We verwachten iPadOS 14.2 in oktober 2020.

 • iPadOS 14.2 Publieke Beta 4: 20 oktober (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Beta 4: 20 oktober (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Publieke Beta 3: 14 oktober (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Beta 3: 13 oktober (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Publieke Beta 2: 30 september (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Beta 2: 29 september (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Publieke Beta 1: 21 september (verschenen)
 • iPadOS 14.2 Beta 1: 18 september (verschenen)
 • iPadOS 14.2 definitief: oktober 2020 (verwacht)

Over iPadOS 14.2
iPadOS 14.2 is mogelijk de eerste aanvullende update voor de iPad van iOS 14. iPadOS 14 bracht heel veel verbeteringen, verbeterde prestaties en een vernieuwd ontwerp. Zo kun je overal schrijven met de Apple Pencil dankzij Scribble, maar je vindt er ook de vele verbeteringen die je kent uit iOS 14. We verwachten dat Apple in deze nieuwe versies enkele nieuwe functies nog verder verbeterd heeft. Wil je meer weten wat er nieuw is in iPadOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iPadOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 13 oktober: Beta 3 is er.
 • 2020 - 30 september: De tweede publieke beta staat voor je klaar.
 • 2020 - 29 september: De tweede beta is er.
 • 2020 - 18 september: Toegevoegd: mogelijke verklaring waarom iPadOS 14.1 niet als beta verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2020, 11:05
Categorie iOS
Onderwerpen iPadOS 14, iPadOS-beta
Software iPadOS 14

iPadOS 14

iPadOS 14 is de aankomende grote update voor de iPad, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. In iPadOS 14 biedt dezelfde verbeteringen als in iOS 14, plus nog enkele iPadOS 14 specifieke functies. Zo krijgt de iPad handschriftherkenning met de Apple Pencil, vernieuwde apps en nog veel meer.

iPadOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.