Vrouw aan het sporten met Bose Sport Open Earbuds.

Deze nieuwe Bose-oordopjes gaan niet helemaal je oor in

Bose komt met de Sport Open Earbudds, een set draadloze oordopjes met een uniek design. De oordopjes gaan namelijk niet helemaal je oren in en zijn vooral bedoeld voor sporters die niet houden van in-ear oordopjes.

Om te sporten en muziek te luisteren zijn oordopjes razend populair. Doorgaans zijn er twee soorten: de gewone oordopjes zoals de standaard AirPods en de in-ear oordopjes zoals de AirPods Pro. De in-ear oordopjes gaan verder je oren in om omgevingsgeluid buiten te sluiten, maar kan bij sommige gebruikers ook irritatie opwekken. En wat als gewone oordopjes bij jou niet blijven zitten? Bose springt nu met de Sport Open Earbuds in het gat dankzij een uniek design. De Bose Sport Open Earbuds gaan namelijk niet je oren in.

Bose Sport Open Earbuds: oordopjes gaan je oren niet in

Deze Bose-oordopjes zijn vooral bedoeld voor sporters. Dankzij de oorhaken blijven de oordopjes op zijn plek zitten, maar het deel waar het geluid uit komt gaat niet helemaal je oren in. Door dit ontwerp ontbreekt de actieve ruisonderdrukking, maar daardoor kun je omgevingsgeluid zoals getoeter op straat nog wel horen. Je wordt dus niet compleet buitengesloten van je omgeving.

Bose Sport Open Earbuds in gebruik vanaf de zijkant.

De speakers van de oordopjes zitten dus boven je oorkanaal. De maker belooft dat de muziek alsnog goed klinkt dankzij de Bose OpenAudio-technologie. Dit zorgt er ook voor dat anderen niet kunnen meeluisteren met je muziek of je telefoongesprekken. Er zit ook een microfoon in en de oordopjes worden geleverd in een oplaaddoosje.

Binnenkant van Bose Sport Open Earbuds.

Op elk oordopje zit een knop met een eigen functie. Op het linker oordopje vind je een knop voor het activeren van Siri en op het rechter oordopje is een knop om je muziek te pauzeren, naar het volgende nummer te gaan en om een inkomend gesprek te beantwoorden. De oordopjes hebben een waterbestendigheid van IPX4 (hetzelfde als de AirPods Pro) en een batterijduur van acht uur. De Bose Sport Open Earbuds komen in zwart en hebben in de VS een adviesprijs van $199,95. De release staat gepland voor midden januari. Wat de prijs in Nederland wordt en wanneer ze hier verkrijgbaar zijn, is nog niet duidelijk.

Bose Sport Open Earbuds met oplader.

Ben je nog op zoek naar een setje draadloze oordopjes? In onze gids hebben we onze favorieten voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

De beste draadloze oordopjes voor muziek luisteren op je iPhone

Draadloze oordopjes zijn ideaal als je gaat sporten. Maar ook tijdens dagelijks gebruik zijn Bluetooth oortjes erg handig, omdat je nooit meer achter de kabel blijft hangen. De draadloze oordopjes die we in dit overzicht bespreken zijn onze aanraders, die zowel met de iPhone, iPad als Apple Watch werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.