Bose QuietComfort Ultra

Bose QuietComfort Ultra: nieuwe hoofdtelefoon krijgt ruimtelijke audio

Hij is nog niet officieel aangekondigd, maar we weten al wel dat 'ie binnenkort in de winkel ligt: de Bose QuietComfort Ultra. Er zijn nu foto's gelekt en er is ook al iets meer bekend over wat deze hoofdtelefoon uniek maakt ten opzichte van de eerdere modellen: ruimtelijke audio.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bose QuietComfort Ultra

Bose heeft al meerdere varianten van de QuietComfort-hoofdtelefoons uitgebracht, die allemaal zijn voorzien van ruisonderdrukking. Zoals de naam al aangeeft bieden ze stilte én zitten ze prettig op je hoofd. Het aanstaande Ultra-model moet dat gaan overtreffen. Er zijn al marketingfoto’s en renders uitgelekt en nu zijn ook de eerste gebruikersfoto’s op internet gezet, zodat je een wat realistischer beeld krijgt van het uiterlijk. Ze zien er strak uit en hebben wat herkenbare elementen, maar het geheel maakt een nét iets luxere indruk.


De foto’s laten zien dat je ze kunt opvouwen en dat er een nieuwe aanraakgevoelige volumeschuif op zit, naast de gebruikelijke knoppen. Dit is een dunne lijn aan de zijkant van de oorschelp. Bij de Bose 700 hoofdtelefoon moest je aan de zijkant van de oorschelp vegen om het volume te wijzigen, zonder dat er een voelbaar element was om je vinger in de juiste richting te geleiden.

Bose QuietComfort Ultra volume
Met het dunne lijntje op de rechter oorschelp kun je het volume aanpassen. Foto: The Verge.

De Bose QuietComfort Ultra is ook de eerste Bose-hoofdtelefoon met ruimtelijke audio. Er zit een nieuwe Immersive Audio-modus op waarmee je je helemaal kunt omringen door muziek. Er zijn twee standjes: stilstaand en beweging. Die laatste is bedoeld voor situaties waarbij je in beweging bent. De Bose QuietComfort Ultra krijgt dus drie instellingen om uit te kiezen: Quiet (ruisonderdrukking), Aware (transparantie) en Immersive Audio. Bij de transparantiemodus is de ActiveSense-functie aanwezig, die je ook op eerdere Bose-hoofdtelefoons vindt. Hiermee wordt de ruisonderdrukking aangepast aan je huidige omgeving. Net als bij de AirPods Max stopt de muziek als je de hoofdtelefoon af doet en gaat weer spelen als hij op je oren zit.

Je krijgt er een ovalen opbergdoos van stof bij, een usb-c-naar-usb-a kabel en een 2,5mm-naar-3,5mm koptelefoonadapter om te luisteren via de kabel. Of er ook usb-c-audio op zit is nog niet bekend. Binnenin zit een Snapdragon Sound-chip met mogelijk ondersteuning voor Bluetooth-streaming in een hogere kwaliteit. Dit werkt alleen in combinatie met sommige Android-telefoons. Verdere details zoals prijs en batterijduur zullen nog boven water moeten komen. Oh ja, en ze dragen ook heel comfortabel, zoals de naam al aangeeft. Meer foto’s vind je bij The Verge.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.