Apple Pay op het web gebruiken.

Apple Pay werkt vanaf macOS Big Sur ook in Catalyst-apps

Vanaf macOS Big Sur zal Apple Pay werken in Catalyst-apps. Dit zijn iOS-apps die op de Mac draaien. Het nieuws blijkt uit supportdocumenten voor developers van Apple.

Met Catalyst kunnen ontwikkelaars hun iOS-apps makkelijk omzetten naar een macOS-variant. Dit gebeurt nu al met bijvoorbeeld de Woning-, Aandelen- en Dictafoon-app. Ook apps van derden worden mondjesmaat populairder. Deze nieuwe functie maakt het voor meer ontwikkelaars aantrekkelijk om een Mac-app te bouwen, omdat ze er meteen een betaalmethode aan kunnen toevoegen. Apple beschrijft de functie in nieuwe release notes van macOS Big Sur beta 2.

Catalyst apps zullen Apple Pay ondersteunen in macOS Big Sur

Bij Apple Pay denken we vooral aan het betalen in fysieke winkels met je iPhone of Apple Watch. Dit gaat via de ingebouwde NFC-chip, maar Apple Pay werkt, weliswaar in een andere vorm, ook op de iPad en Mac. Het gaat dan om aankopen in apps of via websites. Op dit moment kun je vanuit een Catalyst-app Apple Pay niet gebruiken, wat het hele pakket voor sommige apps onbruikbaar maakt.

Gelukkig komt daar vanaf dit najaar verandering in dankzij een Apple Pay toolkit voor ontwikkelaars. iPad-apps die op een Mac met Apple Silicon-processor draaien werken wat Apple Pay betreft zonder enige aanpassing. Voor andere Macs biedt Apple methodes aan om de betaaldienst te implementeren. Desalniettemin belooft Apple dat het weinig werk is.

Het voordeel van Apple Pay op de Mac is dat gebruikers een vertrouwde omgeving te zien krijgen. Apple wil zo veel mogelijk apps beschikbaar hebben op de Mac. Daarom bestaat Project Catalyst sinds enkele jaren. Ontwikkelaars kunnen zo zonder al te veel moeite hun iOS-app ombouwen naar macOS. Apple zei dat Twitter binnen één dag een werkende versie van hun iPad-app naar de Mac konden omzetten.

macOS Big Sur wordt nu getest
Op dit moment is Apple, samen met ontwikkelaars, bezig met het testen en doorontwikkelen van macOS Big Sur. De uiteindelijke versie moet in het najaar van 2020 te downloaden zijn voor iedereen met een geschikte Mac. Benieuwd of jouw Mac voor macOS Big Sur geschikt is? Bekijk dan ons overzicht. macOS Big Sur biedt onder meer een heel nieuw design met nieuwe icoontjes voor Mac-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.