Beats Studio Pro

Nieuwe Beats Studio Pro-hoofdtelefoon nu in de Nederlandse Apple Store verkrijgbaar

Apple heeft de nieuwe Beats Studio Pro hoofdtelefoon nu officieel onthuld. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren en bevat veel high-end functies die je ook op de AirPods vindt. Nu verkrijgbaar in de Apple Store!

Update 10 augustus 2023: De Beats Studio Pro-hoofdtelefoon is nu ook in Nederland en België te bestellen. De eerste exemplaren worden op 14 augustus geleverd. Zoals eerder al bekend kun je kiezen uit vier kleuren, namelijk zwart, diepbruin, marineblauw en zandsteen. De prijs in Nederland en België is €399,99.

Lees ook ons artikel met de eerste reviews van de Beats Studio Pro, toen de hoofdtelefoon in de VS te koop kwam.

Bekijk ook

Beats Studio Pro reviews: dit vinden de eerste testers

De nieuwe Beats Studio Pro hoofdtelefoon ligt nu in de winkel, maar enkele reviewers konden alvast testen. Dit vinden ze van Beats' nieuwe flagship hoofdtelefoon! In deze round-up lees je de belangrijkste conclusies.

Update 19 juli 2023: De Beats Studio Pro-hoofdtelefoons zijn nu verkrijgbaar bij de Apple Store in de VS. In Nederland gaat de koptelefoon €399,99 kosten en verschijnen in de volgende kleuren:

De Beats Studio Pro is het nieuwste product van Beats by Dre, een dochterbedrijf van Apple. Deze over-ear hoofdtelefoon beschikt over Active Noise Cancellation en de gepersonaliseerde ruimtelijke audio, die je ook op de AirPods vindt. Apple heeft sinds 2017 geen nieuwe Beats over-ear hoofdtelefoons meer uitgebracht, dus het werd wel tijd voor iets nieuws.

Beats Studio Pro nu in de winkel

Qua functionaliteit hebben ze overeenkomsten met de onlangs verschenen Beats Studio Buds+, maar dan in een heel ander uiterlijk. Hij is redelijk licht in vergelijking met de AirPods Max, maar beschikt over een paar functies die ‘m veel geschikter maken voor Android-gebruikers, zoals Google Fast Pair (makkelijk koppelen met Android- en Chrome-devices), gemakkelijk wisselen tussen devices, met ‘Vind mijn apparaat’ je hoofdtelefoon terugvinden op de kaart en een Beats-app voor Android.

Beats Studio Pro

Maar dit is zeker geen Android-hoofdtelefoon, want er zitten ook allerlei iPhone-functies op, zoals Zoek mijn, koppelen met één tik, Hé Siri en draadloze updates voor nieuwe functies.

Apple noemt de volgende pluspunten:

 • Ervaar een intense luisterervaring met het krachtigste, volledig aangepaste platform van Beats
 • Gepersonaliseerde ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking biedt een audio-ervaring van 360 graden
 • Actieve ruisonderdrukking (ANC) wordt continu geoptimaliseerd, zodat je je helemaal kunt overgeven aan geluid dat je wel wilt horen
 • Met de transparantiemodus gaat je luisterervaring op in de wereld om je heen
 • Verbeterde compatibiliteit met Apple en Android met koppelen met één tik en een betere ecosysteemintegratie
 • Meer manieren om te verbinden: USB-C-audio, Class 1 Bluetooth en 3,5-mm analoge aansluiting voor audiobronnen
 • Twee extra EQ-geoptimaliseerde geluidsprofielen bij gebruik van USB-C-audio
 • Luister langer met tot 40 uur batterijduur (zonder ANC)
 • Stemgerichte microfoons voor duidelijke gesprekken
 • UltraPlush oorkussens van speciaal ontwikkeld kunstleer voor extra comfort en duurzaamheid

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Beats Studio Pro doet enigszins denken aan de Beats Studio3 hoofdtelefoon en heeft kunstlederen oorkussentjes en metalen schuifjes. Hij weegt 260 gram. In elk van de oorschelpen zit een op maat gemaakte driver van 40 mm, die volgens Apple de vervorming tot bijna nul beperkt, zelfs bij gebruik op hoog volume. De geïntegreerde digitale processor zorgt voor een zo gebalanceerd mogelijk geluidsprofiel. Uiteraard zit er ook actieve ruisonderdruking en transparantiemodus op. Je kunt ze in- en uitschakelen via een speciale knop aan de zijkant van de oorschelp. Daarnaast wordt Dolby Atmos ondersteund en er zit dynamische hoofdtracking op, dat je al kent van de recente AirPods-modellen.

Je kan de hoofdtelefoon draadloos gebruiken, maar ook gebruik maken van de usb-c-poort of de 3,5mm koptelefoonaansluiting (twee poorten die je op de AirPods Max niet vindt). Als je luistert via usb-c, heb je drie geluidsprofielen om uit te kiezen: Beats Signature, Entertainment en Conversation. Het Beats Signature-profiel biedt het meeste gebalanceerde geluid, terwijl het Entertainment-profiel vooral geschikt is voor films en games. Luister je veel podcasts of moet je vaak (video)bellen, dan is daarvoor het Conversation-profiel geschikt.

Beats Studio Pro

Eerder dook de Beats Studio Pro al op bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC onder modelnummer A2924. En ze lekten ook al uit in de code van iOS 16.5. Destijds werd gezegd dat de hoofdtelefoon is ontworpen in samenwerking met Samuel Ross, oprichter van A-COLD-WALL. Hij is onlangs in dienst getreden als Principal Design Consultant voor Beats. De code met daarin de nieuwe hoofdtelefoons werd ontdekt door twitteraar @aaronp613.

Opvolger van Beats Studio3
De Beats Studio3 waren tot voor kort nog gewoon te koop voor €399,95 in de Apple Store maar zijn nu weggehaald. Je kunt dit model echter beter bij andere winkels kopen; zo betaal je bij Coolblue bijvoorbeeld maar €315,- voor hetzelfde model in de kleuren mat zwart, blauw, grijs/goud en zwart/goud.

Revisiegeschiedenis:

 • 2023 - 10 augustus: Artikel bijgewerkt met Nederlandse beschikbaarheid van de Beats Studio Pro.
 • 2023 - 29 juni: Artikel bijgewerkt met nieuwe gelekte details van Beats Studio Pro.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.