iPhone 7 teardown door iFixit: de batterij

Batterij vervangen is goedkoper geworden in de Apple Store

In de Apple Store is het omwisselen van de batterij goedkoper geworden, maar voor andere reparaties ben je juist meer geld kwijt.

Goed nieuws: het laten omwisselen van je batterij is een van de goedkoopste reparaties in de Apple Store geworden. Je betaalt geen €101,10 meer, maar €89. Andere reparaties zijn echter in prijs gestegen.


iPhone 7 teardown door iFixit: de batterij

Batterij omwisselen goedkoper in Apple Store

Als je met een kapot scherm of een verzopen iPhone bij de Apple Store komt, kan het een prijzige bedoening worden als je geen garantie meer hebt. Presteert je batterij steeds slechter, dan kom je misschien niet op het idee om er eens mee naar de Apple Store te gaan. Toch kan dat zin hebben: voor 89 euro stopt Apple er een nieuwe batterij in en jij bent meteen van je frustraties af.

Batterij vervangen in Apple Store - kosten

Voorheen kostte het verwisselen van de batterij €101,10 voor iPhones en €161,10 voor iPads. Dit is nu verlaagd naar respectievelijk €89 en €109. Dus ook als je iPad-batterij veel te snel leeg is kun je eens overwegen om naar de Genius Bar te gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen grote, kleine, oude en nieuwe toestellen. Bij de andere reparaties gebeurt dat wel.

Overige reparaties duurder geworden
Een halfjaar geleden verhoogde Apple de prijzen nog voor reparaties. Nu voeren ze opnieuw een prijsverhoging door. Met de nieuwe toestellen ben je daarbij duurder uit. Voor schade buiten de garantie rekent Apple bij de iPhone 8 Plus voortaan €451,10 en dat is vijftig euro meer dan bij de iPhone 7 Plus. Bij de kleinere iPhone 8 betaal je €401,10 terwijl dat bij de iPhone 7 op €371,10 was.

Reparaties Apple Store goedkoper

Schermreparaties ook duurder
De schermreparaties van de toestellen zijn ook duurder geworden: je betaalt nu respectievelijk 181 en 201 euro voor reparaties van een 4,7- en 5,5-inch scherm. Dat is twintig euro duurder dan voorheen. Dit is dus de prijs die je betaalt als je je toestel per ongeluk zelf hebt laten vallen en er geen AppleCare+ geldt. Het geldt ook als je scherm om welke reden dan ook niet mee reageert, waardoor ook vervanging nodig is buiten de garantie. De iPhone X staat nog niet in het lijstje, waarschijnlijk omdat het toestel nog niet in de verkoop is gegaan.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2017, 13:20
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple store, garantie, reparatie
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.