Apple poetsdoekje kapotgeknipt

Apple’s poetsdoekje nader bekeken

Hilarische teardown van iFixit

iFixit is druk bezig met de teardown van de MacBook Pro 2021. Maar ondertussen hadden ze tijd om naar het poetsdoekje van Apple te kijken. Die bestaat uit twee lagen en is gemaakt van hetzelfde materiaal dat je aan de binnenkant van de iPad Smart Cover vindt.

Apple’s poetsdoekje bestaat uit twee lagen

Kolder of een serieuze aankoop? Als we de videoreview van iJustine mogen geloven is dit doekje z’n prijs van $19 best waard. Het blijkt precies hetzelfde doekje te zijn dat je eerder bij het Pro Display XDR kreeg meegeleverd en dat het nu los verkrijgbaar is, is eigenlijk niet eens zo’n gek idee, meldt de YouTuber.


Ondertussen staat internet vol met hilarische reacties op dit prijzige poetsdoekje. iFixit besloot het eens nader te onderzoeken, om te kijken wat het materiaal zo bijzonder maakt. Bij het kapot knippen van het doekje blijkt al snel dat het uit twee lagen bestaat, die langs de randen aan elkaar zijn geplakt. Onder de microscoop blijken de vezels er net iets anders uit te zien dan van een standaard poetsdoekje, zoals je wel vaker ziet.

Apple poetsdoekje kapotgeknipt

Het materiaal is overigens niet gelijk aan de microvezel poetsdoeken die je in de supermarkt vindt, want die hebben meer een lussenstructuur, zoals een badhanddoek. Apple’s doekje is veel zachter en lijkt op hetzelfde materiaal dat je aan de binnenkant van Apple-hoesjes en toetsenbordhoezen vindt. Dit doet meer denken aan synthetisch suede of Alcantara.

Apple poetsdoekje kapotgeknipt

iFixit geeft het doekje een reparatiescore van 0 uit 10, aangezien er niets aan te vervangen of te repareren valt. Het doekje kost in de Nederlandse Apple Store 25 euro en wordt pas over 10-12 weken geleverd, dus je bent niet zeker of ‘ie nog voor Sinterklaas komt.

Bekijk de ‘teardown’ bij iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.