iPhone 7 concept met nieuwe AirPods.

Apple registreert opnieuw merknaam AirPods

Apple heeft nieuwe producten geregistreerd, waaronder AirPods en meerdere iPhone- en Apple Watch-modellen. De modelnummers passen bij eerdere modelnummers, maar zijn nog niet eerder bij apparaten gebruikt.

Apple heeft een reeks producten geregistreerd, deze keer bij de Eurasian Economic Commission. In deze reeks merknamen zien we onder andere de AirPods voorbij komen. Daarnaast heeft Apple twee nieuwe iPhone-modellen en tien nieuwe Apple Watch-modellen geregistreerd, zo ontdekte de Russische website Mobiltelefon.


iPhone 7 concept met nieuwe AirPods.

AirPods, iPhone en Apple Watch

De certificering van de EEC is nodig om de producten te kunnen verkopen in de aangesloten landen. In het geval van de EEC gaat het om Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizstan en Armenië. De naam AirPods hebben we bovendien al eerder voorbij zien komen en zouden de opvolger kunnen zijn van de bestaande EarPods. Al vorig jaar oktober leek het erop dat Apple de naam AirPods geregistreerd had en de naam doet denken aan draadloze oordopjes.

Aangezien de iPhone 7 zeer waarschijnlijk geen koptelefoonaansluiting krijgt, is het goed mogelijk dat Apple draadloze oordopjes in voorbereiding heeft. De registratie van vandaag past in dit plaatje en met het aanstaande evenement in aantocht, zou het goed mogelijk zijn dat Apple daar deze AirPods aan gaat kondigen. Daarnaast worden ook draadloze koptelefoons onder het merk Beats op de registratie vermeld.

EEC registratie van AirPods, iPhones en Apple Watch.

De overige registraties bevatten nieuwe modellen voor zowel de iPhone als de Apple Watch. In het geval van de iPhone gaat het om twee modellen met modelnummers A1778 en A1784, beide met iOS 10. Deze modelnummers zijn vergelijkbaar met eerdere modellen, maar horen nog niet bij bestaande iPhones. Daarnaast wordt er nog gesproken over tien verschillende Apple Watch-modellen. Terwijl de huidige Apple Watch-lijn (ondanks de vele versies en combinaties) slechts uit twee modelnummers bestaat, zou de nieuwe Apple Watch mogelijk in meerdere aparte modellen verschijnen. Opvallend detail is dat als softwareversie watchOS 2 aangegeven wordt, terwijl watchOS 3 dit najaar beschikbaar moet komen.

Of de modelnummers inderdaad blijken te kloppen, zal op 7 september blijken. Dan onthult Apple niet alleen de nieuwe iPhone 7, maar wordt ook de nieuwe Apple Watch verwacht en laat Apple mogelijk een nieuwe set oordopjes zien. Een compleet overzicht wat je allemaal kunt verwachten van dit event, lees je in ons uitgebreide verwachtingenartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 13:49
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch series 2, earpods, iPhone 7, oordopjes

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.