flic knoppen

Apple legt merknamen Iris Engine, Home Hub, Smart Button en meer vast

Apple heeft diverse merknamen geregistreerd, zoals Iris Engine, AirPod Case, Home Hub, Control Strip en Smart Button. Wat zijn ze ermee van plan?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Irisscanner voor beveiliging.Apple heeft een reeks merknamen vastgelegd, die doen vermoeden dat er een berg nieuwe producten aankomt. Het gaat om namen als Iris Engine, AirPod Case, Home Hub, Control Strip en Smart Button. De merknamen wekken de indruk dat Apple onder andere werkt aan een al eerder uitgelekte irisscanner, een opbergdoosje voor AirPods en een slimme knop.

Nieuwe merknamen

De namen werden ontdekt door handelsmerkadvocaat Brian Conroy en zijn internationaal vastgelegd. Er zitten bekende productnamen tussen zoals Siri en True Tone Display, maar ook de bekende slogan ‘designed by Apple in California’ die je op bijna elke verpakking vindt. Ook staan er namen tussen die nog niet eerder zijn gezien, zoals Iris Engine, Smart Button, Touch Bar, Progress Card en Swift Lab. Dat laatste zou kunnen verwijzen naar programmeerworkhops voor Swift. AirPod Case, Control Strip, Home Hub en iBooks Storytime vallen ook op in de lijst.

Merknamen september 2016

Meestal legt Apple merknamen in het geheim vast om op het laatste moment de internationale merknamen te registreren. Vaak wordt daarbij ook gebruik gemaakt van derde partijen of nepnamen, zoals het bedrijf ‘Entertainment in Flight’ dat de merknaam AirPods heeft vastgelegd.

flic knoppen

In september lopen de merknaamregistraties voor Trade Up, Swift Lab, Progress Card, Insight Dashboard, Care Card en Remote Loop af, in oktober is het de beurt aan Touch Bar en Smart Button. Kijk dus niet vreemd op als Apple tijdens het evenement van 7 september opeens een Smart Button of Insight Dashboard uit de hoge hoed tovert. Het hoeft daarbij niet om een slimme knop zoals de Flic te gaan (zie foto). Smart Button kan verwijzen naar een 3D Touch-homeknop met ingebouwde Touch ID-sensor.

MacBook Pro concept OLED-balk op tafel

De OLED-balk op de toekomstige MacBook pro zou Touch Bar of Control Strip kunnen heten. Als je wat verder kijkt in de lijst zie je ook slogan als ‘The Future of TV is App’ en ‘Works with Apple HealthKit’.

Merknamen september 2016

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 0:24
Categorie Apple
Onderwerp merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.