Bragi The Headphone in het zwembad

Bragi The Headphone: nieuwe draadloze oordopjes zonder fitnessfuncties

Bragi The Headphone zijn nieuwe draadloze oordopjes, die vlak voor de onthulling van de iPhone 7 worden aangekondigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bragi zette Apple-fans de afgelopen dagen op het verkeerde been, door te beloven dat ze ‘in Cupertino’ iets nieuws zouden aankondigen. Het bleek gewoon een publiciteitsstunt. Bragi heeft geen samenwerking met Apple aangekondigd, maar gaat op eigen kracht de nieuwe oordopjes ‘The Headphone’ aan de man en vrouw brengen. Het gaat om audio-oordopjes zonder fitnessfunctie.


Bragi The Headphone in het zwembad

Bragi The Headphone

In feite gaat het om goedkopere uitvoeringen van de draadloze Dash-oordopjes die Bragi al langer op de markt bracht. Maar nu in een simpele uitvoering zonder opslagruimte, zonder fitnessfuncties en voor een gehalveerde prijs. Voor €150 (introductieprijs €119) heb je deze nieuwe, zwarte oordopjes in handen. The Headphone ziet er hetzelfde uit als de Dash, maar heeft geen aanraakgevoelige knoppen. In plaats daarvan heeft de fabrikant gekozen voor fysieke knoppen op het rechter oordopje. Hiermee kun je het afspelen van muziek regelen en de oordopjes aan en uit zetten. Bragi belooft 6 uur batterijduur en 250 uur stand-by. Opladen doe je via het bijbehorende doosje.

De oordopjes van Bragi zijn precies wat iCulture-lezers het liefst meegeleverd zouden zien bij de iPhone 7. Maar het prijskaartje van €150 maakt ook wel duidelijk dat zoiets schier onmogelijk is, zonder de prijs van het toestel te verhogen.

Bragi The Headphone

Vlak voor de iPhone 7-aankondiging
Bragi kiest bewust voor het aankondigen van deze oordopjes, zo vlak voor de onthulling van de iPhone 7. Mocht Apple geen draadloze oordopjes meeleveren, dan hebben zij ze in ieder geval al op de plank liggen. Ben je er snel bij, dan kun je The Headphone voor $119 in huis halen. Ze worden dan in november geleverd. The Dash was ook verkrijgbaar in wit; The Headphone is helaas alleen in zwart te krijgen. Grootste nadeel van dit type oordopjes is dat je ze gemakkelijk kwijtraakt. Voordeel is dat je meer vrijheid hebt, want de kabels kunnen nooit ergens achter blijven haken en volgens het promofilmpje van Bragi kun je ze zelfs dragen als je hoofd uit het autoraampje steekt.

Bragi The Headphone oordopjes in houder

Software-update voor Bragi Dash

Bragi brengt ook een software-update (2.1) voor de Dash uit, die ervoor zorgt dat je je data kunt synchroniseren met Apple’s HealthKit en Google Fit. Verder kun je de aanraakgevoelige knoppen blokkeren, op elk gewenst moment je hartslag opvragen en de muziek shufflen. Spraakbediening werkt nu ook in het Duits, Frans, Spaans en Chinees.

iPhone 7 AirPods

Het is nu afwachten wat Apple gaat aankondigen. Mochten ze niet standaard zijn meegeleverd bij de iPhone 7 (en die kans achten we groot), dan kan Apple later dit jaar eigen draadloze oordopjes op de markt brengen. Er zou intern al aan worden gewerkt. Bij de iPhone 7 kan Apple nieuwe EarPods met Lightning-aansluiting kunnen meeleveren, plus een adapter zodat je je bestaande 3,5mm oordopjes ook nog kunt blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2016, 17:25
Categorie Accessoires
Onderwerp oordopjes
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.