Apple Watch 2

‘Apple Watch 2-video toont dunner scherm en grotere accu’

Een gelekte video van Apple Watch 2-onderdelen laat nauwkeurig zien hoeveel dunner het scherm is geworden. Ook zijn de afmetingen van de grotere batterij goed te zien. Ook blijkt de Apple Watch in sommige landen volledig uitverkocht, wat kan wijzen op een snelle beschikbaarheid van het nieuwe model.

Een nieuw verschenen video vergelijkt de accu en het scherm van de Apple Watch 2 met de eerste generatie. Door een dunner OLED Force Touch-scherm te gebruiken houdt Apple meer ruimte over voor een grotere batterij.

Apple Watch 2 componenten in video

Byte bracht vorige week al gelekte video’s naar buiten van onderdelen van de Apple Watch 2. Daaruit bleek al dat de nieuwe Apple Watch een dunner scherm en grotere accu krijgt. In een nieuwe video zijn de afmetingen nog beter te zien, tot twee cijfers achter de komma. Het scherm van de Apple Watch 2 wordt volgens Byte tussen de 2,12mm en 2,86mm dun. Dat is een heel verschil met de eerste generatie Apple Watch, die een scherm met een dikte tussen de 2,99mm en 3,57mm had.

Door het scherm dunner te maken houdt Apple meer ruimte over voor de batterij. Daarvan hebben ze gebruik gemaakt, zo is te zien in de metingen. De nieuwe batterij is 5,1mm dik, terwijl het vorige model een batterij van 3,95mm had. Ter vergelijking: de oude accu was 3,95mm x 27,46mm x 18,42mm en de nieuwe accu is 5,11mm x 27,50 x 18,71mm. Omgerekend zou de accu zo’n 35% groter zijn. Deze grotere accu kan de gebruiksduur van de Apple Watch verlengen, maar kan ook bedoeld zijn ter compensatie van de gps-functie. Gps zorgt ervoor dat je tijdens het sporten je snelheid en route kunt meten, zonder dat je een iPhone mee hoeft te nemen.

Ook kreeg Byte een Force Touch-component in handen, maar merkte weinig verschil in afmetingen. Een rubberen ring voor de Apple Watch 2 wekt de indruk dat het horloge nog waterbestendiger zal zijn. De ring is bedoeld voor de hartslagsensor aan de achterkant van het horloge.

Stalen Apple Watch al volledig uitverkocht?
Ondertussen valt op dat in de Verenigde Staten bijna alle modellen van de Apple Watch al volledig zijn uitverkocht. Het model van staal is helemaal niet meer verkrijgbaar en bij de aluminium Apple Watch Sport zijn zeven modellen uitverkocht. Uiteraard wordt daarbij meteen het verband gelegd met de aankondigingen van woensdagavond, maar het gekke is dat in de Nederlandse Apple Store de meeste modellen nog gewoon op voorraad zijn.

Morgenavond weten we waarschijnlijk meer. Dan onthult Apple volgens verwachtingen de Apple Watch 2 tijdens het jaarlijkse iPhone-evenement. Dat sommige modellen nu uitverkocht zijn kan een aanwijzing zijn dat de Apple Watch 2 eerder in de winkel ligt dan gedacht – wellicht al samen met de iPhone 7 halverwege september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2016, 18:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch series 2, batterij, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.