Apple Watch kapot

Apple vervangt kapotte Apple Watch door Series 1

Apple kan een kapotte Apple Watch van de eerste generatie vervangen door een Apple Watch Series 1, als er geen vervanger op voorraad is. Dat blijkt uit een memo aan Apple Store-personeel.

Is je Apple Watch van de eerste generatie kapot gegaan en moet je hem terugbrengen om te repareren? Er is kans dat je dan een Apple Watch Series 1 mee naar huis krijgt. Apple zou winkelpersoneel en de Authorized Service Providers hebben geïnformeerd dat kapotte Apple Watch-modellen van de eerste generatie mogen worden vervangen door een Series 1. Dit is de vernieuwde versie die gelijktijdig met de Apple Watch Series 2 verscheen.

Apple Watch kapot

Apple vervangt Apple Watch door Series 1

Technisch gezien ga je er maar mondjesmaat op vooruit als de Apple Store je originele Apple Watch vervangt door een Series 1-exemplaar. Deze modellen hebben geen GPS en zijn niet zo waterdicht als de Series 2, maar er zit wel een nieuwere batterij en een snellere dualcore S1P-processor in. De gewijzigde omruilregeling zou te maken hebben met tekorten: Apple zou te weinig exemplaren van de eerste generatie op de plank hebben liggen.

Het geldt voor de aluminium Apple Watch in zilver, spacegrijs, goud en rosegoud en in een beperkt aantal landen. Om welke landen het gaat verduidelijkt Apple niet. In de tekst, die in handen kwam van MacRumors, wordt alleen gesproken over “sommige landen”:

In some countries, Apple Watch Aluminum (1st generation) parts (in all colors) may be substituted with Apple Watch Aluminum (Series 1) parts. The parts substitution should now be working properly in MobileGenius and Repair Central.

De eerste generatie Apple Watch zal bij veel mensen al uit de garantie zijn, maar mensen die AppleCare hebben afgesloten kunnen nog wel teruggaan naar de Apple Store met hun probleem. Overigens geldt er een langere garantieperiode van drie jaar als de achterkant van het horloge losraakt, zo werd onlangs bekend. De gebruikte lijm zou niet sterk genoeg zijn, waardoor het achterklepje met daarin de hartslagmeter kan loskomen van de horlogekast. Mocht je daar problemen mee hebben, dan loont het altijd de moeite om even contact met Apple op te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2017, 8:48
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, reparatie
Device Apple Watch Series 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.