iPhone reparatie iFixit

‘LG levert L-vormige batterijen voor toekomstige iPhones’

LG gaat L-vormige batterijen maken voor toekomstige iPhones. Met de L-vorm kan Apple beter gebruik maken van de beperkte ruimte rondom componenten. En het laadt ook nog eens sneller op.

LG zou de exclusieve rechten hebben gekregen om de batterijen te leveren voor de volgende generatie iPhone, die in 2018 uitkomt. Deze iPhone 9 (of iPhone 8s?) krijgt een L-vormige batterij zodat het beter rondom alle componenten past. Tot nu toe koos Apple steeds voor een standaard rechthoekige lithium-ion-batterij.

iPhone reparatie iFixit
In april waren er al geruchten dat Apple met de iPhone-batterij aan het experimenteren, nadat analist Ming-Chi Kuo voorspelde dat Apple een nieuw batterijdesign in de iPhone 8 gaat toepassen. Het gaat daarbij om een batterij met twee cellen, die waarschijnlijk in een L-vorm zullen liggen. Die afwijkende vorm zorgt ervoor dat de interne ruimte rondom de andere componenten optimaal kan worden gebruikt. Ook zou je zo’n batterij sneller kunnen opladen. Het is alleen nog onduidelijk of Apple het haalt om de L-vormige batterij al in de iPhone 8 te gebruiken. We zullen het snel genoeg zien als de iPhone 8 op de markt is en iFixit de eerste teardowns uitvoert.

LG zou “honderden miljarden won” (de munteenheid van Zuid-Korea) hebben geïnvesteerd in een batterijfabriek, die begin volgend jaar op volle kracht kan draaien, aldus een bron van de Korea Economic Daily. De bron meldde ook dat LG alle batterijen zal leveren voor de ‘iPhone 9’, al kan het best zo zijn dat Apple het toestel ‘iPhone 8s’ noemt. Het gaat in ieder geval om de iPhone die in het najaar van 2018 wordt verwacht.

Eerst krijgen we nog de onthulling van de iPhone 8 en dat zou wel eens een ware happening kunnen worden. Apple zou er diverse vernieuwingen in hebben gestopt, die niet beschikbaar komen op de goedkopere iPhone 7s, zoals een 3D-camera met gezichtsherkenning en ingebouwde Touch ID-sensor (mogelijk in de powerknop).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2017, 8:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen batterij, iPhone XR

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.