Google Nieuws op de iPhone.

Google Nieuws-app heeft betere navigatie met lokaal en gepersonaliseerd nieuws

We wachten nog steeds op het moment dat Apple Nieuws in Nederland beschikbaar is, maar tot die tijd kunnen we gebruikmaken van Google Nieuws. De Google Nieuws-app heeft nu nieuwe navigatie voor gepersonaliseerd nieuws.

Google Nieuws op de iPhone.
Apple News is nog steeds niet beschikbaar in Nederland, maar Google heeft wel al een hele tijd een eigen Nieuws-app beschikbaar. De Google Nieuws en weer-app, zoals deze voluit heet, is vernieuwd waardoor je makkelijker door de app kunt navigeren. Onderaan vind je nu een handige verdeling voor drie onderdelen, waardoor je snel lokaal en gepersonaliseerd nieuws bekijkt.

Google Nieuws-navigatie verbeterd

Het nieuwe design van de Google Nieuws-app komt overeen met de wijzigingen die onlangs doorgevoerd zijn in de website van Google Nieuws. Dat betekent dat ook de Google Nieuws en weer-app nu uit drie onderdelen bestaat: Artikelkoppen, Lokaal en Voor u. Bij Artikelkoppen vind je de belangrijkste headlines, verdeeld over categorieën. Je kunt binnen het onderdeel Artikelkoppen naar links en rechts vegen om te filteren tussen buitenland, binnenland, economie, entertainment en andere rubrieken.

Google Nieuws navigatie.

Als je Google Nieuws toestemming geeft tot je locatie, kun je bij het tabblad Lokaal nieuws en weersinformatie ontvangen uit jouw regio. Zo zien wij vooral nieuws uit de omgeving van Amsterdam met publicaties van het Parool. Je ziet hier ook de weersverwachting voor de komende drie dagen, inclusief een temperatuurs- en neerslagvoorspelling voor de volgende 24 uur. Tot slot geeft Google Nieuws ook een selectie van artikelen die voor jou interessant zijn in het Voor u-gedeelte. Als je ingelogd bent, krijg je hier nieuws te zien die mogelijk voor jou interessant zijn. Met duimpjes kun je aangeven of het nieuws inderdaad voor jou van belang is.

Google Nieuws met lokaal nieuws en instellingen.

Behalve de toevoegingen, heeft Google ook een functie verwijderd. De wekelijkse samenvatting is vanwege het beperkte gebruik uit de app verwijderd. De app bevat daarnaast nog eerdere functies, zoals een donkere weergave. Ook kun je via de instellingen het één en ander zelf aanpassen. De vernieuwingen in Google Nieuws maken de app in ieder geval wel wat overzichtelijker.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2017, 12:38
Categorie Apps
Onderwerpen google, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.