Sequent smartwatch op de pols

Met kinetische energie zou je de Apple Watch nooit meer hoeven opladen

Met kinetische energie zou de Apple Watch eindeloos kunnen werken, zonder opladen. De Sequent-smartwatch doet voor hoe het moet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bij de Apple Watch blijft de batterijduur altijd een puntje van zorg. Op zich haal je het einde van de dag wel, maar zou het niet handig zijn als je je Apple Watch een week lang kunt dragen? Of beter nog: als de Apple Watch zichzelf oplaadt? Dat het haalbaar is, bewijst een Zwiterse startup. Zij hebben Sequent ontwikkeld, een smartwatch met GPS, hartslagmeter en andere slimme sensoren die nooit hoeft te worden opgeladen.

Sequent smartwatch op de pols

Sequnt: nooit meer je smartwatch opladen

Eind jaren tachtig kwam Seiko op de markt met de Kinetic-horloges: horloges die zichzelf opwinden door je pols te bewegen. De eerste modellen dateren al van veel eerder en werkten met een veermechanisme, terwijl de huidige kinetische horloges een batterij hebben. Die wordt opgeladen door te bewegen. Het Sequent-horloge werkt volgens hetzelfde principe: hoe meer jij beweegt, hoe meer de batterij wordt opgeladen. De microgenerator wekt bij elke beweging energie op, die in de batterij wordt opgeslagen. Zo kan het horloge dagenlang blijven lopen, op voorwaarde dat jij blijft bewegen. Als je gaat sporten wordt er extra veel energie opgewekt.

Sequent smartwatch

Het slimme is dat het horloge extra veel energie opwekt op momenten dat er veel data wordt uitgewisseld. Beweeg je minder, dan is er net genoeg energie om je stappen te meten en de tijd weer te geven. En dat laat ook meteen zien welke uitdagingen Apple heeft als ze dit idee in de praktijk willen brengen. Aan alleen een klokje en stappenteller heb je niet zoveel. Als Apple Watch-gebruiker wil je ook dat continu je hartslag wordt gemeten en dat je notificaties binnenkrijgt op een kleurenscherm. Bij de Sequent zit op zich alles erin: een hartslagmeter, GPS, stappenteller, notificaties en een Bluetooth-verbinding. Maar om te zorgen dat de batterij goed opgeladen blijft zul je regelmatig een sprintje moeten trekken. Voor mensen met een zittend leven die met de auto naar kantoor gaan en nauwelijks 1.000 stappen op een dag zetten is het horloge waarschijnlijk wat minder geschikt.

Sequent smartwatch app

Wel hebben ze goed naar Apple gekeken, door de bandjes met een slim systeem verwisselbaar te maken. Er zit een biofeedback-app bij met ingebouwde life coach die je tips geeft op het gebied van gezondheid en prestaties. Al met al een voorbeeld voor Apple om eens naar te kijken, want als dit kleine Zwitserse bedrijfje het kan, kan Apple het ook.

Wil je de Sequent hebben, dan kun je voor 170 euro meedoen aan de crowdfunding-campagne.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2017, 18:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, batterijduur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.