cadeaus

Apple schakelt cadeau geven van apps tijdelijk uit in iOS 12

Het is momenteel niet mogelijk om in iOS 12 een app cadeau te geven. Apple heeft de functie in iOS 12 eruit gehaald. In de beta van iOS 13 is de functie wel weer beschikbaar.

Het cadeau geven van apps is bedoeld om betaalde apps aan iemand anders te geven. De ontvanger kan de app dan via zijn of haar eigen Apple ID downloaden, terwijl jij ervoor betaalt. De functie is al jarenlang in iOS te vinden, maar momenteel even niet. Apple heeft de optie bij de meeste gebruikers weggehaald uit iOS 12, zo blijkt uit meldingen die we van lezers kregen. Zelf heeft Apple nog geen toelichting gegeven en het lijkt dan ook vooral een technisch probleem te zijn. Mogelijk heeft het ermee te maken dat ontwikkelaars sinds kort de mogelijkheid kunnen toevoegen om niet alleen apps, maar ook in-app aankopen cadeau te doen. We gaan er vanuit dat de optie na verloop van tijd weer terugkeert.


In de beta van iOS 13 is het cadeau geven van apps gewoon beschikbaar. Als je onderstaande screenshots bekijkt zie je ook dat de hoeveelheid opties in iOS 13 veel groter is geworden. Je krijgt onder andere de mogelijkheid erbij om met Beheer de inhoud van het menu aan te passen. Ook valt op dat in de beta de term Share nog niet is vertaald.

App cadeau geven uitgeschakeld

Vanuit iTunes op de desktop is het al langere tijd niet mogelijk om apps cadeau te geven. Dat heeft ermee te maken dat de App Store niet meer in iTunes zit. In de Mac App Store is het nog nooit mogelijk geweest om desktop-apps cadeau te doen.

Bekijk ook

Apps en games cadeau geven vanaf je iPhone of iPad

Een app cadeau geven op de iPhone of iPad? In deze tip lees je hoe dat werkt. Verras iemand met z'n favoriete nieuwe app of game!

Een blik op de systeemstatus-pagina van Apple maakt duidelijk dat er geen algemeen probleem met de App Store is. De statuspagina maakt wel meteen duidelijk dat er nog steeds sprake is van een probleem met Walkie Talkie op de Apple Watch. Apple heeft de functie twee weken geleden uitgeschakeld vanwege een beveiligingsprobleem. Onduidelijk is wanneer Walkie Talkie weer terugkeert.

Tipgever: Lennart, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2019 om 11:37
Onderwerp
Categorie
Diensten
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.