iPhone met Full Active Display: smallere schermranden

Gerucht: ‘Apple wil microLED gebruiken voor toekomstige generatie iPhone’

Apple is volgens bronnen van plan om in een toekomstige generatie iPhone microLED te gebruiken. MicroLED heeft een aantal voordelen en is de beoogde opvolger van de OLED-schermen.

Dit jaar kiest Apple waarschijnlijk wederom voor twee OLED-modellen en een LCD-model, maar Apple is ook al een tijd bezig met de ontwikkeling van microLED. Voor welke apparaten Apple precies microLED wil gebruiken is nog onduidelijk, maar volgens bronnen bij de productieketen komt in ieder geval de iPhone in aanmerking.

‘Apple wil microLED voor toekomstige generatie iPhone’

Digitimes meldt, op basis van informatie van de Chinese site Economic Daily News, dat Foxconn hard zijn best doet om orders van Apple binnen te halen voor de productie van microLED-schermen. Deze schermen zouden bedoeld zijn voor de ‘volgende generatie iPhones’, al blijkt uit het verslag niet voor welke generatie dat is. De 2019 iPhones krijgen nog geen microLED, maar mogelijk maakt Apple in 2020 wel de overstap. Eerder gingen er nog berichten dat Apple in 2021 of 2022 pas met de eerste microLED-iPhones op de proppen zou komen.

De microLED-schermen hebben een aantal voordelen. Zo kunnen schermen dankzij deze techniek een stuk dunner worden. Dit komt vooral van pas bij de Apple Watch, die sinds de allereerste versie eigenlijk nauwelijks dunner geworden is. Sterker nog, door allerlei extra toevoegingen is de Apple Watch in de loop der jaren een fractie dikker geworden. Een ander voordeel is dat dit scherm minder stroom verbruikt, terwijl de helderheid net zo goed of zelfs beter is als OLED. Ook de levensduur van microLED is langer dan andere schermen. Het grote nadeel is dat de techniek nog duurder is.

De kans is groot dat Apple microLED eerst gaat toepassen op de Apple Watch, net zoals ze destijds bij OLED gedaan hebben. De Apple Watch Series 5 krijgt naar verwachting nog wel gewoon een OLED-scherm. Meer over microLED lees je in onze uitleg van deze schermtechniek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2019, 11:48
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp microled
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.