DayView-ontwikkelaar gaat bij Apple werken, geeft app nu gratis weg

De ontwikkelaar van de DayView-app gaat bij Apple werken. Meestal betekent dat het einde van een app. In dit geval wil ontwikkelaar Punya Chatterjee nog ├ę├ęn cadeautje achterlaten: hij heeft de app een laatste update gegeven en gratis gemaakt. Nu kan iedereen met de Apple TV gebruik maken van dit handige dashboard.

DayView is een populaire dashboard-app voor de Apple TV, gemaakt door Punya Chatterjee. Deze app toont allerlei nuttige informatie op je tv-scherm, zoals tijd, nieuws, weerbericht en HomeKit-apparaten. De scenes en accessoires zijn makkelijk te bedienen met de afstandsbediening van de Siri Remote en als je een beveiligingscamera hebt kun je de beelden daarvan ook via DayView op de Apple TV bekijken. De beelden daarvan worden live bijgewerkt, naast de andere informatiebronnen die je wilt bekijken. Er zijn op het dashboard zes vlakken die je kunt vullen en waarbij je toegang hebt tot meer dan 10 verschillende databronnen die je kunt toewijzen. Voor de Pro-optie moest je echter betalen, bijvoorbeeld om een tweede widget van hetzelfde type op het dashboard te kunnen zien. Je zou dan de weersverwachting van twee steden tegelijk kunnen bekijken.


Met de komst van versie 1.5 is die extra in-app aankoop niet meer nodig. De Pro-aankoop is vervallen en je krijgt nu alle opties gratis tot je beschikking. Nu denk je misschien dat het bomvol zit met reclame, maar dat is ook niet zo. Jammer is natuurlijk dat dit ook waarschijnlijk de laatste update van de app zal zijn en dat het niet verder doorontwikkeld zal worden. Het zou mooi zijn als een andere ontwikkelaar het overnam.

DayView op Apple TV

DayView-app op Apple TV

DayView-app op Apple TV

Je downloadt de DayView-app via de App Store op de Apple TV. Bij het opstarten zie je meteen een uitleg van de ontwikkelaar waarom de app nu gratis is. Eerder schreven we over een soortgelijke app voor de iPad, Wallflower. Die biedt je vooral mogelijkheden om je HomeKit-apparaten te bedienen en probeert de informatie wat compacter weer te geven.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.