Apple stopt met schoolexcursies naar de Apple Store

Apple heeft besloten om te stoppen met schoolexcusies naar de Apple Store. Op de Amerikaanse webpagina wordt iets nieuws beloofd. In Nederland en andere Europese landen is het nog wel mogelijk om te boeken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geen schoolexcursies meer

Apple is eerder al gestopt met Today at Apple-sessies. Mogelijk komen die op een later moment wel weer terug, als de coronacrisis voorbij is. Maar voor de schoolexcursies oftewel Field Trips blijkt Apple iets anders te hebben gepland. Apple was er al wel mee gestopt, maar op de website is nu te lezen dat er “a new educational experience” aan komt. De Nederlandse pagina is nog niet aangepast, maar dat zal niet lang meer duren.


Veel Apple Stores in de Verenigde Staten blijven nog gesloten. In Europa zijn ze al wel weer open, maar met speciale maatregelen. Groepsbijeenkomsten zijn helemaal uit den boze en dat geldt ook voor schoolklassen. De excursies waren bedoeld voor kinderen in de zogenaamde K-12 groep, dat van 5-6 jaar oploopt tot 17-18 jaar. Zij konden een Apple Store in de buurt bezoeken en vervolgens een hands-on groepssessie doen, geleid door een Apple-medewerker.

Apple Store met kinderen

Waarschijnlijk kiest Apple voor een digitale oplssing, net zoals met Apple Camp at Home is gedaan. Kinderen kunnen daarmee in de zomermaanden iets opsteken over video, tekenen, programmeren en ontwerpen. Er hoort een digitaal activiteitenboek bij dat ze in eigen tempo kunnen doorwerken. Verder zijn er live sessies via WebEx.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.