storedown

Apple Store offline in afwachting van (Amerikaanse) pre-order

Apple heeft de Apple Store offline gehaald. Vanaf 9:01 uur Nederlandse tijd begint de pre-order van de iPhone 6 in de VS en andere landen.

Apple heeft de online Apple Store offline gehaald, om zich voor te bereiden op de pre-order van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De pre-order begint naar verwachting om 12:01AM Pacific Time voor de Amerikanen, die op hetzelfde tijdstip ook bij diverse mobiele operators terecht kunnen. Ook in Nederland en België is de Apple Store offline, maar dat heeft voor ons nog niets te betekenen. Het bestellen van iPhones begint in onze landen pas op 26 september en er lijkt geen sprake van een pre-order. Op de Nederlandse Apple Store is steeds de tekst ‘bestellen vanaf 26 september’ te zien geweest.


Update: inmiddels is de pre-order gestart. De Apple Store ging iets later dan de beloofde 9:01 uur online en leverde veel foutmeldingen op bij mensen die een pre-order wilden plaatsen. Veel modellen zijn al uitverkocht. Bij de Amerikaanse providers AT&T en Verizon is de wachttijd voor de iPhone 6 Plus al opgelopen tot drie weken. Bij Apple zelf zijn de 64GB iPhone 6 Plus en 128GB iPhone 6 Plus het eerst uitverkocht. In Duitsland, waar je vanochtend ook toestellen kon reserveren, is de eerste voorraad al volledig op. Ook daar was het Plus-model als eerste op.

storedown

Nederland en België zitten in de tweede golf landen. De eerste golf bestaat uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Inwoners van die landen kunnen op 19 september de eerste iPhones verwachten. Vorig jaar zat er nog een maand tussen de eerste en tweede golf landen, waardoor het de moeite was om vroegtijdig naar een buitenlandse Apple Store af te reizen. Dit jaar is die noodzaak wat minder groot, omdat er maar 1 week wachttijd tussen zit.

iphone 6 plus bestellen apple store

Voor de Amerikanen begint de prijs van de 4,7-inch iPhone 6 vanaf $199 voor het goedkoopste model. De iPhone 6 Plus is 100 dollar duurder en elk model met meer opslagcapaciteit is ook $100 duurder. In Nederland zijn we iets gunstiger af: er zijn al enkele webwinkels waar je de iPhone 6 gratis kunt krijgen bij een abonnement. Voor de iPhone 6 Plus moet je een paar tientjes bijbetalen.

Toch wordt er ook in de VS verwacht dat er vrij veel pre-orders zullen worden geplaatst. In voorgaande jaren was dat een aantrekkelijke optie: regelmatig krijgen mensen het bestelde pakket al eerder in handen, nog voordat de winkeldeuren op de eerste verkoopdag zijn opengegaan. Maar om er als Nederlander aan mee te doen, zul je wel een Amerikaans postadres moeten hebben. Zie ook: iPhone in het buitenland kopen.

Tip: op het iCulture-forum vind je uitgebreide ervaringen van mensen die al in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en andere landen besteld hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 12:19
Categorie Apple
Onderwerp apple store
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.