Apple Store: workshops over toegankelijkheid iPhone

Apple Store organiseert rond 17 mei allerlei workshops over toegankelijkheid

Apple besteedt aandacht aan #GlobalAccessibility​AwarenessDay

Op 17 mei is het #GlobalAccessibilityAwarenessDay, de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij allerlei mogelijkheden om het leven toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. In de Apple Store kun je diverse workshops volgen voor mensen die slechtziend of slechthorend zijn of een andere beperking hebben.

Diverse workshops over toegankelijkheid

Misschien is het je al opgevallen aan de workshops in de Apple Store: de komende dagen zijn er opvallend veel workshops over toegankelijkheid. Het heeft allemaal te maken met de Global Accessibility Awareness Day, een wereldwijde dag waarin aandacht wordt gevraagd voor allerlei voorzieningen rondom toegankelijkheid. Op 17 mei geeft de Apple Store Den Haag in samenwerking met de Oogvereniging vier workshops voor mensen met een visuele beperking. Maar er is nog veel meer te doen, ook in de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem. Helaas geldt dat niet voor België, want in de Apple Store Brussel zagen we rondom 17 mei geen workshops over toegankelijkheid.

De workshops maken deel uit van het uitgebreide Today at Apple-programma, waar je ook kunt leren foto- en videobewerken, spreadsheets gebruiken of muziek maken. Apple heeft altijd veel oog gehad voor mensen met een beperking. Zo zijn er al sinds 2014 gehoorapparaten met iOS-koppeling verkrijgbaar terwijl Android binnenkort ondersteuning gaat bieden. De nadruk ligt wel vaak op blinden en slechtzienden en dat is ook bij deze workshops te zien: er zijn veel meer sessies over visuele beperkingen dan over auditieve beperkingen.

Wil je ook bij zo’n workshop aanwezig zijn? Deelname is gratis en je kunt je inschrijven via de Store-pagina bij jou in de buurt. Hieronder zie je een greep uit het aanbod.

Workshop: Mac en een visuele beperking

Beschrijving: Mensen met een visuele beperking komen alles te weten over slimme manieren om met een Mac te werken. We bespreken hulptechnologieën als de zoomfunctie. We gaan samen een document maken in Pages met de zoomfunctie of we vragen Siri om een document te zoeken in de Finder.

Enkele data:
9 mei om 15:30 – 16:30 uur, Amsterdam
10 mei om 14:00 – 15:00 uur, Den Haag
17 mei om 10:00 – 11:00 uur, Haarlem
17 mei om 14:30 – 15:30 uur, Amsterdam
17 mei om 16:00 – 17:00 uur, Den Haag

Workshop: iPad en iPhone en een visuele beperking

Beschrijving: Mensen met een visuele beperking komen alles te weten over slimme manieren om met een iPad of iPhone te werken. We leggen diverse hulpfuncties uit, bijvoorbeeld hoe je een groter lettertype instelt zodat je alles makkelijker kunt lezen. Met het vergrootglas kun je dingen beter zien, terwijl je met tools als Spreek selectie uit en Spreek scherm uit kunt laten voorlezen wat er op het scherm staat.

Enkele data:
10 mei om 10:30 – 11:30 uur, Amsterdam
12 mei om 16:00 – 17:00 uur, Amsterdam
17 mei om 13:00 – 14:00 uur, Den Haag (vol)
17 mei om 14:00 – 15:00 uur, Haarlem
17 mei om 16:00 – 17:00 uur, Amsterdam
17 mei om 18:00 – 19:00 uur, Den Haag

Toegankelijkheid op de iPad

Workshop: iPad en iPhone en een auditieve beperking

Beschrijving: Als je doof of slechthorend bent, kun je in iOS gebruikmaken van handige hulptechnologieën om makkelijker te communiceren en van content te genieten. We laten zien hoe je je iPad of iPhone instelt op bijvoorbeeld teksttelefoonsoftware (voor zover beschikbaar), voicemailtranscriptie en geluidsonderdrukking. Ook laten we je kennismaken met FaceTime, ledflits bij melding en de trilfunctie.

Enkele data:
11 mei om 17:00 – 18:00 uur, Amsterdam
17 mei om 11:00 – 12:00 uur, Amsterdam
17 mei om 11:00 – 12:00 uur, Haarlem

Workshop: Taalbeheersing op iPad en iPhone

Beschrijving: Ontdek hoe iOS lees- en spelvaardigheden kan versterken. We laten zien hoe je iPad of iPhone gemarkeerde tekst of alle tekst op het scherm kan voorlezen. Je leert hoe je Spreek scherm uit en Spreek selectie uit instelt en we bekijken alle mogelijkheden van Zoek op. Verder leer je hoe je snel bij het woordenboek, Wikipedia en het internet komt door je vinger op een woord of zin te leggen.

In ieder geval op:
16 mei om 16:00 – 17:00 uur, Den Haag

Mogelijk zijn er nog andere data voor deze workshop(s). Kijk bij de Apple Store in jouw omgeving wat het aanbod is en schrijf je in met je Apple ID.

Meer informatie over toegankelijkheid en Apple

Wil je meer weten over toegankelijkheid, kijk dan eens naar onze andere artikelen over dit onderwerp:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2018, 10:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.