Gehoorimplantaat met iPad.

Apple laat gehoorimplantaten direct samenwerken met de iPhone

Apple heeft met een bedrijf gespecialiseerd in gehoorimplantaten samengewerkt om deze direct te laten samenwerken met je iPhone. Hierdoor is geen extern accessoire meer nodig.

Apple heeft samen met het Australische bedrijf Cochlear gewerkt aan gehoorimplantaten die werken met de iPhone. Het is het eerste gehoorimplantaat dat direct in verbinding staat met de iPhone, zo maakten beide bedrijven bekend.

Gehoorimplantaat met iPad.

Gehoorimplantaten met iPhone

De nieuwe gehoorimplantaten werken met de iPhone en werken daarom anders dan gehoorapparaten die aan een app gekoppeld zijn. Het nieuwe implantaat staat direct in verbinding met de iPhone. De nieuwste processor van Cochlear bedien je rechtstreeks vanaf de iPhone en vereist daardoor geen aparte app. Apple heeft hiervoor een protocol ontwikkeld dat gratis beschikbaar is voor makers van gehoorapparaten en -implantaten, zodat de apparaten direct samenwerken met de iPhone.

De Nucleus 7, dat gepland staat voor september, is het eerste implantaat dat direct met de iPhone werkt. Voorheen was dit alleen voor gehoorapparaten via het MFi-programma. Voor gehoorimplantaten was ook een apart apparaat nodig om deze aan te sturen, wat meestal om de hals gedragen werd. Dat betekent dat mensen met een gehoorimplantaat voor het eerst gewoon de telefoon op kunnen pakken of naar muziek kunnen luisteren via hun iPhone, zonder dat hier een extern accessoire voor nodig is.

Gehoorimplantaat met iPhone.

Apple heeft ook met andere partijen samengewerkt, zoals GN ReSound en Starkey. Deze bedrijven kunnen ook gratis gebruikmaken van het nieuwe protocol. Voorheen moesten bedrijven die gebruikmaakten van het MFi-programma een toeslag betalen. Dit gold ook voor gehoorapparaten die MFi-geschikt zijn. Om het implantaat direct samen te laten werken, was er echter wel het nodige werk vereist. De implantaat en het gehoorapparaat die door een dokter voorgeschreven worden, zijn lang niet altijd van hetzelfde merk. Met het nieuwe protocol is het gelukt om de apparaten tegelijk te koppelen en te bedienen. Na het koppelen kun je het volume van de implantaat bedienen met de volumeknoppen van je iPhone.

Apple zet zich al jaren in voor mensen met een beperking en staat bekend om de goede toegankelijkheidsinstellingen in de iPhone. Dit voorjaar sprak Tim Cook op Global Accessibility Awareness Day met enkele mensen met een beperking, onder andere over hoe zij de iPhone gebruiken in combinatie met hun handicap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2017, 20:03
Categorie Apple
Onderwerpen gehoor, toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.