time-machine-interface-mac-big-sur

Reacties voor: Gebruikers Apple Silicon Macs ervaren problemen met eerste Time Machine-backup

Sommige gebruikers hebben problemen ervaren met het maken van een eerste backup op Macs met Apple Silicon in onder andere macOS Monterey. Het lukt maar niet om de backup te maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Nou, het is nogal wat om een schone installatie te moeten doen om een backup te kunnen maken. Dan maar geen backup, want een herinstallatie is tijdrovend, je moet alles opnieuw installeren en instellen. Als je je onmisbare gegevens in iCloud en/of op een extern medium hebt staan is een backup bovendien zinloos.

  2. Bij mij werkt Timemachine net veel beter dan vroeger !
    Let er op dat je externe schijf APFS is.

  3. Ik gebruik al jaren Carbon Copy Cloner… wat mij betreft veel veelzijdiger dan Time Machine.
    Ook heeft CCC een image functie waar je volgens zeggen relatief eenvoudig je systeem kunt herstellen in te al van nood, al heb ik deze functie nog nooit hoeven gebruiken.

  4. @René: cloud diensten zijn geen back-up.

  5. Ik had er eerst ook last van maar na het verwijderen van het .parsebundle bestand van de timemachine backup schijf of door de timemachine partitie of schijf te formatteren kon hij de eerste backup gewoon netjes voltooien en draait alles weer als een zonnetje.

  6. @Arie: Wat is het dan wel?

  7. @René: Het is opslag bij een 3e partij waarbij je die 3e partij het beheer over- en toegang tot jouw data hebt gegeven. Die derde partij kan jou de toegang ontzeggen. Wat doe je dan? Deze situatie is niet ondenkbaar (lees; zeer vaak voorgekomen). Ook kunnen er fouten gemaakt worden waardoor je alles kwijt bent (denk bv aan al die fotografen die al hun originelen kwijt zijn door een foutje bij Adobe). Iedereen schreeuwde ach en wee. Degene met backup werkten verder, degene zonder hebben nu nog niets terug…. Begrijp me goed, ik gebruik ook clouddiensten, niets mis mee maar het is geen back-up (lees de voorwaarden). Het beste is nog steeds een server(tje) met daarin meerdere schijven (of SSD’s) in een configuratie waarbij het niet uit maakt of er een schijf defect raakt. ‘s-nachts loopt timemachine voor de dagelijkse backup. Evt zou je die server ‘s-nachts kunnen laten backuppen naar een server op een andere lokatie. Gek hè, en ik ben niet eens een ICT-er

  8. @Mark:
    Ik heb er dus ook last van en dat bestand zie ik nergens staan op m’n Time Capsule externe harde schijf van Apple
    Vind dit zeer vervelend en niet Apple like.

  9. Ik had er ook last van, en heb toen in de TimeMachine instellingen opnieuw de TimeCapsule harde schijf gekozen. Toen leek het ook nog niet te lukken, maar uiteindelijk na ruim 20 uur was ie dan toch klaar! Vooral het “afronden” duurde uuuuren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.