iPhone-6s-Smart-Battery-Case

Apple onthult Smart Battery Case voor de iPhone 6(s)

Apple heeft zojuist de Smart Battery Case voor de iPhone 6 en iPhone 6s onthuld. De case met ingebouwde accu is vanaf nu verkrijgbaar in de online Apple Store.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-6s-Smart-Battery-Case

Die zagen we niet aankomen: Apple heeft zojuist de Smart Battery Case onthuld. De case heeft een bolling op de achterkant waar een extra accu in verstopt zit. Dankzij deze accu gaat je iPhone tot 25 uur mee.


De Smart Battery Case is alleen beschikbaar voor de iPhone 6s en iPhone 6. Dankzij de siliconen behuizing van de case heeft het hoesje wel iets weg van de originele iPhone-cases van Apple, op de uitstekende accu na natuurlijk. Omdat je de iPhone via de Lightning poort aansluit op de Battery Case, steekt het hoesje ook aan de onderkant een beetje uit.

18 uur langer internetten, 25 uur langer bellen

De camera, dempknop en koptelefoon ingang blijven vrij, al zijn de volumeknoppen en sluimerknop wel bedekt. Apple zegt niets over de specifieke capaciteit van de externe accu, al moet hij ervoor zorgen dat je tot 25 uur kunt bellen en 18 uur kunt internetten met een LTE-verbinding. Ook zou je er tot 20 uur video mee kunnen afspelen.

Update: Uit de recensie van The Wall Street Journal blijkt dat de Smart Battery Case een capaciteit heeft van 1877 mAh, wat overeenkomt met 80% extra batterij.

iPhone-6s-wit-Battery-Case

Zodra de iPhone aangesloten is op het hoesje wordt hij automatisch opgeladen. In het Berichtencentrum kun je in de batterijwidget zien hoe vol de case is, net zoals je kunt zien hoe vol de accu van de iPhone en je Apple Watch is. Een klein lampje laat zien dat de accu wordt opgeladen.

Wat is er smart aan de Smart Battery Case?

Terwijl je de Smart Battery Case gebruikt, kun je nog steeds iets anders aansluiten via de Lightning-aansluiting van de case. Deze aansluiting zit in de Lightning poort van de iPhone, zodat de gegevens doorgegeven kunnen worden.

Batterijindicatie van de Smart Battery Case voor de iPhone.
Foto via Engadget

Daarnaast stelt Apple (volgens 9to5Mac) dat de accu geen nadelige invloed heeft op de prestaties van het toestel. Volgens Apple zorgen andere soortgelijke cases ervoor dat signalen verstoord kunnen worden. Om dit te voorkomen is er een speciale antenne in de case aanwezig die deze storingen verhelpt. Tot slot moet de case het geluid van de speaker bevorderen door een speciale akoestische opening.

De Smart Battery Case is verkrijgbaar in het Houtskoolgrijs en Wit voor €119,-. De cases worden binnen één tot drie werkdagen gratis thuisbezorgd.

Je kunt de Smart Battery Case via deze link bestellen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 december: Extra informatie toegevoegd over wat de Smart Battery Case zo 'smart' maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

82 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.