PlayStation-Messages

PlayStation Messages-app nu op iOS

Sony heeft de algemene PlayStation-app voorzien van een update, en introduceert tegelijkertijd PlayStation Messages. Met deze chat-app kun je gemakkelijk berichten naar je PSN-vrienden sturen.

PlayStation Messages

Sony wil het gemakkelijker maken om PlayStation-gebruikers met elkaar te laten praten. De berichtenfunctie uit de originele PlayStation-app is verdwenen en maakt plaats voor PlayStation Messages: een gratis chat-app voor iedereen met een PlayStation (en een iPhone).


Met de algemene PlayStation-app kun je zien wie van je vrienden er online is, door de online PlayStation Store bladeren en krijg je toegang tot extra informatie over games. Na de update van vandaag kun je in deze app ook geverifieerde accounts volgen, zoals je dat ook op Twitter doet. Door bijvoorbeeld een ontwikkelaar en designer te volgen blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over hun projecten.

PlayStation Messages PlayStation Messages

PlayStation Messages op iPhone en iPad

Als je een berichtje naar je PlayStation-vrienden wilt sturen kun je vanaf vandaag terecht bij PlayStation Messages. Om de gratis chat-app te gebruiken heb je wel een PlayStation Network-account nodig, dezelfde account die je gebruikt om online games te spelen op een PlayStation.

In PlayStation Messages kun je naast tekstberichten ook afbeeldingen, spraakberichten en stickers versturen. Aan een groepsgesprek kunnen maximaal honderd mensen deelnemen. Naast het versturen van berichten kun je de app ook gebruiken om snel te zien wie van je PlayStation Network-vrienden er online zijn, en welke game ze spelen.

De Messages-app lijkt dus vooral een betere versie van de oorspronkelijke berichtenfunctie te zijn, al heb je nu dus wel twee afzonderlijke PlayStation-apps nodig. Eind november liet Sony weten aan een speciale Remote Play-app te werken voor OS X, waarmee spelers games rechtstreeks vanaf de PlayStation 4 naar een Mac kunnen streamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 9:30
Categorie Apps
Onderwerpen berichten, playstation
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.