Meldingen berichtencentrum uitschakelen

Berichtencentrum op toegangsscherm gebruiken en uitschakelen

Via het Berichtencentrum op iPhone en iPad kun je snel iMessages, pushberichten, Whatsappjes en andere meldingen zien. Je kunt het Berichtencentrum uitschakelen vanaf het toegangsscherm, als je meer privacy wilt.

Instellingen voor het Berichtencentrum vanaf het toegangsscherm.Op de iPhone, iPad en iPod touch worden binnenkomende push-notificaties op het toegangsscherm weergegeven. Zo zie je in één oogopslag welke iMessages, sms-berichten, WhatsAppjes en andere meldingen je hebt gemist terwijl je niet naar je iDevice keek. Je kunt vanuit het toegangsscherm ook het Berichtencentrum openen met daarin verschillende widgets en gemiste meldingen. Deze tip legt uit hoe je dit kunt uitschakelen en gebruiken.

Berichtencentrum op toegangsscherm uitschakelen

Het Berichtencentrum is overal in iOS te benaderen. Ook vanaf het toegangsscherm, dat toegankelijk is voor iedereen met toegang tot je iPhone en iPad. Om privacy- en beveiligingsredenen kan het verstandig zijn om dit uit te schakelen, bijvoorbeeld als je de ING-widget met je saldo geïnstalleerd hebt. Dit uitschakelen doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Touch ID en toegangscode.
  2. Vul je vier- of zes-cijferige toegangscode in.
  3. Scroll naar onderen naar het kopje Toegang bij vergrendeling.
  4. Je hebt nu twee opties: de Vandaag-weergave met widgets of de Berichtenweergave met meldingen uitschakelen. Selecteer de eerste optie als je niet wil dat iedereen je widgets vanaf het toegangsscherm kan bekijken, zoals de ING-widget met saldoinformatie.
  5. Als je beide opties uitschakelt, is het Berichtencentrum in zijn geheel niet meer te bereiken vanaf het toegangsscherm.

Berichtencentrum met Vandaag-weergave vanaf het toegangsscherm. Berichtencentrum met Berichtenweergave vanaf het toegangsscherm.

Berichtencentrum vanaf toegangsscherm gebruiken

Heb je zowel de Vandaag- als de Berichtenweergave ingeschakeld, dan kun je vanaf het toegangsscherm meerdere acties uitvoeren. Veeg van boven naar beneden om je ingestelde widgets en binnengekomen meldingen te bekijken, zonder dat je het toestel hoeft te ontgrendelen. Omdat veel apps interactieve notificaties ondersteunen, is het mogelijk om acties uit te voeren zonder dat je het toestel hoeft te ontgrendelen. Denk hierbij aan het reageren op een binnengekomen WhatsApp-, Telegram- of iMessage-bericht. Hou hier rekening mee als je je toestel onbeheerd ergens achter laat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichtencentrum, notificaties