iOS 15 concept

Apple kijkt alvast vooruit naar iOS 15 en macOS 12

Wordt genoemd in code

Apple heeft in de code van WebKit alvast verwijzingen naar iOS 15 en macOS 12 opgenomen, ook al zijn beide nog niet officieel aangekondigd. Tijdens de aanstaande WWDC 2021 zullen de updates worden onthuld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple noemt iOS 15 en macOS 12 in WebKit-code

Een van de komende dagen kunnen we Apple’s officiële aankondiging van WWDC 2021 verwachten. De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie is hét moment om nieuwe versies van de verschillende besturingssystemen te onthullen. Dat iOS 15 op de planning staat, zal geen verrassing zijn. Maar uit de nu gelekte code van WebKit blijkt dat Apple bij macOS ook doorgaat met nummeren. We krijgen dus niet jarenlang macOS 11.x achter elkaar, maar Apple is van plan om dit jaar door te nummeren met macOS 12. Helaas is de bijbehorende codenaam van de opvolger van Big Sur daarmee nog niet onthuld.


Apple heeft de open source-code van WebKit alvast bijgewerkt, om zich voor te bereiden op de toekomstige vernieuwingen. Normaal gesproken vermeldt Apple de versienummers nog niet en verwijst ernaar met de afkorting ‘TBA’, kort voor ‘To Be Announced’. Dit jaar laat Apple echter een steekje vallen en noemt alvast de versienummers.

Craig in video

Aanwijzingen voor nieuwe functies zitten er helaas nog niet in – daarvoor zullen we toch echt tot juni moeten wachten, als het evenement naar verwachting weer plaatsvindt.

Dit jaar is Apple relatief laat met de aankondiging van de WWDC-datum. De voorgaande drie jaren gebeurde dat steeds op 13 of 14 maart, maar inmiddels is de maand maart alweer bijna voorbij en hebben we geen WWDC-datum, geen maart-event en zelfs geen nieuwe producten. Eén ding is vrijwel zeker: de kans dat het weer een virtueel evenement wordt met vooraf geregistreerde filmpjes, is vrij groot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2021, 0:17
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen ios 15, macOS 12, webkit, wwdc, wwdc 2021
Software iOS 15, macOS 12

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple kondigt iOS 15 vermoedelijk in juni 2021 aan tijdens de WWDC 2021. Het is nog niet bekend welke verbeteringen iOS 15 bevat, maar we weten mogelijk wel al welke toestellen dit jaar afvallen. Lees hier alles wat we al weten over iOS 15.

iOS 15
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.