Artiesten als favoriet markeren in Apple Music doe je zo

Werkt ook bij Apple Music Classical
Je kunt in Apple Music en Apple Music Classical artiesten als favoriet markeren. In deze tip lees je hoe dat werkt en wat je eraan hebt en waar je je Apple Music favorieten bekijkt.

Wil je niets, maar dan ook niets missen van je favoriete artiest? Waarschijnlijk volg je deze dan al op sociale media, maar wist je dat je een artiest ook als favoriet kunt markeren in Apple Music? Je kunt dan meteen een melding krijgen bij nieuwe releases, zoals een nieuw liedje of nieuw album. Deze functie helpt je om niks te hoeven missen van de artiesten waar jij graag naar luistert en werkt daarnaast ook in Apple Music Classical. Maar behalve een waarschuwing, heeft het markeren van je favoriete artiesten in Apple Music ook nog andere voordelen.

Favoriete artiest markeren in Apple Music

Het markeren van een artiest als favoriet vereist iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura of nieuwer. Naast de gewone Apple Music werkt dit ook in Apple Music Classical. Bij Apple Music Classical werkt het voor bijvoorbeeld componisten, maar ook met opnamen en muziekstukken. Om een favoriete artiest in Apple Music te zetten, heb je uiteraard een lidmaatschap op Apple Music nodig. Ben je abonnee, volg dan deze stappen:

  1. Ga naar de artiestenpagina in kwestie. Dat kan via de zoekfunctie in de Muziek-app of via een album door op de artiestennaam te tikken.
  2. Tik rechtsboven op het sterretje en klaar is Kees.

Artiest als favoriet markeren in Apple Music

Bij Apple Music Classical zoek je bijvoorbeeld naar een componist of muziekstuk en tik je rechtsboven op het sterretje.

Favorieten van Apple Music bekijken

Om je ingestelde favoriete artiesten te bekijken, volg je deze stappen:

  1. Open de Muziek-app en tik op het Luister nu-tabblad linksonder.
  2. Scroll helemaal naar onderen.
  3. Onder het kopje Favoriete artiesten zie je alle artiesten die je als favoriet gemarkeerd hebt. Dit onderdeel staat boven je persoonlijke Replay-afspeellijsten.

Apple Music favoriete artiesten bekijken

Als je voldoende artiesten als favoriet gemarkeerd hebt, kun je op het kopje Favoriete artiesten tikken om ze in een lijstweergave te bekijken. Ze staan dan in volgorde van toevoegen en niet alfabetisch. Bij Apple Music Classical is het niet mogelijk om je favorieten te bekijken.

Voordelen: meldingen en verbeterde aanbevelingen voor artiesten

Als deze artiest een nieuwe release heeft, krijg je hier een melding van. Voorheen leek het meer op toeval als je een melding kreeg van een nieuwe release, dus het is prettig dat je met deze functie er zelf wat meer grip op hebt. Om een melding in te stellen, doe je het volgende:

  1. Open de Muziek-app en ga naar het Luister nu-tabblad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en tik op Meldingen.
  3. Zet de schakelaar bij Nieuwe muziek aan.

Omdat je nu artiesten echt als favoriet kunt markeren, belooft Apple ook verbeterde suggesties. De suggesties die je zo nu en dan ontvangt, worden nu ook gebaseerd op je favoriete artiesten. Deze suggesties voor nieuwe muziek vind je in het Luister nu-tabblad. Alle muziek die in dit deel van de app staat, is aangepast op jouw smaak en gebaseerd op je luistergeschiedenis en (vanaf iOS 16) dus ook op basis van jouw favoriete artiesten.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music