Apple werkt aan Chromecast-ondersteuning voor Apple Music

Apple Music zou binnenkort wel eens op Google Home-speakers kunnen werken. In de code van de Android-app zijn aanwijzingen gevonden voor Chromecast-ondersteuning. Daarmee breidt Apple de mogelijkheden steeds verder uit.

Apple Music met Chromecast-support?

Apple hield tot nu toe erg vast aan het aanbieden van diensten op alleen de eigen producten. Maar de afgelopen tijd lijkt daar wat verandering in te komen. Apple Music kun je behalve op de HomePod ook op Alexa-speakers afspelen en AirPlay 2 kwam naar allerlei speakers en tv-toestellen van derden. Daarnaast komt HomeKit beschikbaar op smart tv’s. De volgende stap zou wel eens Apple Music-ondersteuning voor Chromecast kunnen zijn. Dat blijkt althans uit de code. Je zou dan je muziek naar een Chromecast-dongle, speaker, smart display, tv of ander Google-aangestuurd apparaat kunnen sturen.


Meerdere regels in de code van Apple Music voor Android wijzen op de ondersteuning. Die regels zijn recent toegevoegd. Of het uiteindelijk doorgaat is daarmee nog geen garantie. Wel heeft Apple recent duidelijk gemaakt dat diensten breed beschikbaar moeten zijn en dat betekent ook dat er meer opties voor platforms bijkomen, die voorheen door Apple werden genegeerd.

Apple Music is een van de weinige diensten van Apple die je op Android kunt gebruiken. De Android-app is ook geschikt voor tablets en is onlangs met versie 2.8 aangepast voor Chromebooks. Ook werd het tabblad Bladeren aangevuld met meer redactionele hoogtepunten. Vlak daarna verschenen de bugfix-updates 2.8.1 en 2.8.2 om foutjes in de app glad te strijken. In die laatstgenoemde update is de Chromecast-ondersteuning gevonden, met zogenaamde application ID’s die ontwikkelaars ontvangen na het registreren van een Cast-applicatie bij Google.

Apple Music voor Android

In voorgaande updates zaten overigens ook al wat verwijzingen naar Chromecast en bovendien werd vorig maand ondersteuning voor de Google Assistant ontdekt voor Apple Music, waarmee je Apple Music kunt koppelen met je Google-account en je Home-speaker. Die verwijzingen werden echter snel weer weggehaald na de ontdekking, waarna Google liet weten dat ze op dit gebied “niets aan te kondigen hebben”.

Bekijk ook

Apple Music lijkt naar Google Home-speakers te komen (update)

Abonnees van Apple Music lijken hun muziek binnenkort via Google Home te kunnen afspelen. In een update van de Google Home-app voor iOS wordt ondersteuning voor Apple Music genoemd.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.