Google Home met Apple Music

Apple Music lijkt naar Google Home-speakers te komen (update)

Abonnees van Apple Music lijken hun muziek binnenkort via Google Home te kunnen afspelen. In een update van de Google Home-app voor iOS wordt ondersteuning voor Apple Music genoemd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update februari 2020: We ontvingen een tip van iCulture-lezer Ko. Hij liet weten dat het met de Yonomi-app wel mogelijk is om met Google-commando’s je Apple Music-afspeellijsten af te spelen. Je moet hiervoor een account aanmaken in de Yonomi-app en een routine aanmaken. Daarna geef je Google opdracht om de routine uit te voeren. Bedankt Ko, voor deze aanvulling!

Update 27 februari 2019: Google heeft als reactie aangegeven dat er “niets nieuws aan te kondigen is over updates van Google Home”. Daarna heeft het bedrijf Apple Music uit het lijstje van ondersteunde muziekdiensten gehaald.

Apple Music afspelen op Google Home-speakers

In de VS is het al mogelijk om Apple Music via Amazon Alexa-speakers af te spelen. Je kunt dan je muziek via de Echo-luidspreker beluisteren en bedienen met spraakcommando’s. Daar komt binnenkort Google Home bij, als we de instellingen van de Google Home-app mogen geloven. Apple’s muziekdienst wordt daarin genoemd naast de al langer bestaande opties YouTube Music, Deezer, Google Play Music, Pandora en Spotify.


De opties zijn te vinden bij de instellingen voor muziek, onder het kopje Meer muziekservices. Apple Music was al te vinden in het instellingenmenu van Google Assistant, waarbij werd aangegeven dat het ging om een dienst met beperkte beschikbaarheid en alleen op iOS. In de update van de Google Home-app is Apple Music echter opgenomen bij alle andere muziekdiensten en is er ook geen sprake meer van alleen iOS. Apple Music is overigens al langer te gebruiken via een speciale Android-app.

Apple Music-instelling in Google Home-app.

Als je Apple Music via Google Assistent inschakelt lukt het nog niet om de muziek af te spelen via je Google Home-speaker. Mogelijk volgt hiervoor nog een aparte aankondiging. Zodra het werkt kun je net als bij andere muziekdiensten je muzieknummers, podcasts en andere media afspelen met een spraakcommando. Het afspelen werkt alleen via speakers die met Bluetooth zijn verbonden. Wil je nu al je Apple Music-nummers beluisteren op een Google Home-speaker of Android TV, dan kan dat: je moet dan je iPhone of iPad via Bluetooth verbinden.

https://www.iculture.nl/gids/google-home/

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 februari: Google heeft Apple Music nu weer uit de lijst gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.