Apple MagSafe

Apple is de MagSafe-aansluiting nog niet vergeten

Apple heeft een MagSafe-adapter bedacht voor USB-C-aansluitingen. Die zorgen ervoor dat je MacBook niet op de grond valt als iemand struikelt.

Bij de nieuwste MacBooks is de MagSafe-adapter helaas verdwenen. De makkelijke magnetische aansluiting was regelmatig je redding als iemand over het oplaadsnoer struikelde. Maar Apple lijkt de aansluiting toch nog niet helemaal vergeten: in een patent wordt uitgelegd hoe de USB-C-aansluiting magnetisch gemaakt kan worden. Je hebt er wel een extra verlengstukje voor nodig.

Apple MagSafe

MagSafe voor USB-C

Wat blijkt nu? Apple heeft een patent ingediend, waarin de uitleggen hoe je de USB-C-aansluiting geschikt kunt maken voor MagSafe. Dit wekt de indruk dat je je bestaande MagSafe-oplaadkabels kunt gebruiken in combinatie met de nieuwste MacBooks. Maar wacht eens… een dergelijke oplossing was er toch al?

Griffin heeft de BreakSafe ontwikkeld, waarmee je je 12-inch MacBook geschikt kunt maken voor de MagSafe-adapter. Apple’s uitvinding is vrijwel hetzelfde.

Griffin BreakSafe als vervanging van de MagSafe.

MagSafe patent

Apple stopte twee jaar geleden met MagSafe, toen de eerste MacBooks met USB-C-poort verschenen. Op de MacBook Air en sommige Pro-modellen is de magnetische aansluiting nog wel aanwezig. Of het nou een verloopstukje is of een adapter die je rechtstreeks op de MacBook plopt, zal voor gebruikers weinig verschil maken. Hoofdzaak is dat je MacBook niet op de grond stuitert als iemand onoplettend langsloopt.

Het lijkt nu misschien alsof Apple Griffin en andere fabrikanten na-aapt, maar Apple diende het patent op dezelfde dag in dat de Griffin BreakSafe werd aangekondigd. Hopelijk brengt Apple de adapter snel uit. Je koopt de BreakSafe voor ca. €40 bij diverse winkels.

BreakSafe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 20:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen magsafe, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.