BreakSafe

Griffins BreakSafe brengt MagSafe naar de 12-inch MacBook

Als je een 12-inch MacBook hebt, wil je deze natuurlijk niet van de tafel gooien. Zonder MagSafe-lader is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig komt Griffin met een alternatief in de vorm van de BreakSafe.

BreakSafe

De MagSafe-lader heeft door de jaren heen al menig MacBook Air en MacBook Pro gered van een fatale val. Deze vernuftige magnetische lader verdween echter met de komst van de 12-inch MacBook met USB-C aansluiting. Accessoiremaker Griffin doet hier zijn voordeel mee en introduceert de BreakSafe.

Zoals je al aan de naam kunt zien verbergt de BreakSafe niet wat het probeert te zijn: een onofficieel alternatief dat MagSafe toevoegt aan de 12-inch MacBook.

BreakSafe met 1,8 meter kabel

Met de BreakSafe voeg je een klein magnetisch blokje toe aan de USB-C poort van de MacBook, waar je vervolgens de kabel van 1,8 meter aan vastklikt. Zodra er teveel druk op de kabel komt te staan schiet deze los van de MacBook, zodat hij niet heel de MacBook met zich meesleurt. Ideaal als iemand over het snoertje struikelt of een kind er nietsvermoedend een ruk aan geeft.

BreakSafe

Volgens Griffin steekt het blokje van de BreakSafe maar 12,8 millimeter uit de MacBook, zodat je hem gewoon kunt laten zitten als je hem zonder kabel gebruikt of met je meeneemt.

De BreakSafe is pas vanaf april verkrijgbaar voor $39,99 (omgerekend €37) en werkt naast de 12-inch MacBook bijvoorbeeld ook met de Chromebook Pixel laptop die ook USB-C gebruikt. Als je niet kunt wachten tot april, dan kun je ook een kijkje nemen bij de Znaps, een geslaagd Kickstarterproject dat met een soortgelijke oplossing komt.

MagSafe op je iPhone en iPad?

Als je deze extra veiligheid ook op je iPhone of iPad wilt, dan moet je de MagCable eens bekijken. Deze kabel gooide in oktober 2015 hoge ogen op Kickstarter en voegt de magnetische MagSafe-achtige beveiliging toe aan de Lightningpoort van een iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 11:50
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen magsafe, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.