Philips Hue-app vernieuwd

Philips Hue-app klaar voor nieuwe E14-lampen en Hue Labs

De Philips Hue-app is alvast klaar voor de aankomende lampen met kleinere E14-fitting. Ook kun je nu software updates voor je Hue-systeem uitstellen en importeer je snel scenes vanuit Hue Labs.

Vorige maand kondigde Philips Hue de nieuwe lampen met kleinere E14-fitting aan. Maar om die lampen te kunnen bedienen, moet de app wel bijgewerkt worden naar de meest recente versie. Versie 2.10 van de Philips Hue-app voegt ondersteuning toe voor deze nieuwe lampen, maar heeft ook andere verbeteringen.

Philips Hue-app vernieuwd

Philips Hue-klaar voor nieuwe lampen

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe kleinere Philips Hue-lampen met E14-fitting liggen bijna in de schappen. Voordat je de lampen eind deze maand uit de verpakking haalt, vergeet dan niet om de Hue-app alvast bij te werken naar versie 2.10 die vandaag verschenen is. Behalve de ondersteuning voor deze nieuwe lampen, zijn er ook een paar andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo vind je in de instellingen nu een optie om te zien wat er allemaal nieuw is in de laatste versie.

De Hue-app werkt nu ook samen met Hue Labs, de plek waar Philips allerlei testscenes publiceert. Zo vind je daar allerlei handige scenes voor de Hue Motion Sensor, maar je kunt ook scenes toevoegen om beter in slaap te vallen en prettiger wakker te worden. Je stelt de scenes uit Hue Labs rechtstreeks in via de Hue-app, maar je moet wel verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je Philips Hue-bridge.

Philips Hue met Hue Labs.

Een laatste nieuwe functie in deze versie van de Hue-app, is dat je software-updates voor het systeem kunt uitstellen. Voorheen moest je een software-update voor de Hue-bridge direct installeren voordat je de app verder kon gebruiken, maar dat is met de nieuwste Hue-versie dus niet meer nodig. Handig als je bijvoorbeeld nog even snel de deur uit moet maar wel je lichten alvast wil uitschakelen. Een ander voordeel is dat je niet meer in het donker hoeft te zitten, want je kunt je lampen nu gewoon inschakelen en de update op een later moment installeren.

De nieuwe E14-lampen verschijnen in zowel een White Ambiance als White & Color Ambiance-versie en hebben een adviesprijs van respectievelijk €34,95 en €59,95. De nieuwe lampen verschijnen rond het einde van de maand in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 17:11
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.