Apple Arcade gestart

Reacties voor: ‘Apple’s nieuwste diensten als TV+ en Arcade nog geen succes’

Apple is afgelopen jaar gestart met een aantal nieuwe diensten, maar het zou nog niet het gewenste succes hebben. De diensten brengen nog weinig geld in het laatje, zo blijkt uit analyses.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -
28 reacties
 1. Apple TV+ vind ik in vergelijking met Netflix en Videoland etc. echt 3x niks. Als mijn proefabonnement van een jaar voorbij is, dan verleng ik zeer zeker niet.
  Apple Arcade is oke. Heb al heel wat spellen gespeeld die goed in elkaar zitten en er mooi uitzien. In mijn ogen z’n geld best waard.

 2. Klopt appletv+ films 17€ en duurder
  de bioscoop is goedkooer

 3. Origineel geplaatst door Danny
  Klopt appletv+ films 17€ en duurder

  de bioscoop is goedkooer

  Hoe kom je tot deze vergelijking? En is natuurlijk ook niet helemaal het zelfde.

 4. Ik denk dat ze heel snel hun diensten moeten gaan uitbrengen in een bundel en bij Apple+ moet meer content krijgen en de films/series die je moet kopen/huren uit de Apple+ app want daar is al een app voor movies iTunes

 5. Origineel geplaatst door Danny
  Klopt appletv+ films 17€ en duurder

  de bioscoop is goedkooer

  Dat is Apple+ niet, waar je over hebt zijn iTunes films etc

 6. @Danny: bioscoop is goedkoper? Even rekenen. 4 kaartjes (papa, mama, 2 kinderen) €40 euro. Drankje, snack, even voor het gemak €7,50 pp. (Weer 30€). Vooruit, parkeer geld 4,-, wat benzine kosten). Voorzichtige schatting €75,-

  Als ik alleen met mijn vrouw ga, gaan we misschien ook nog uit eten..

 7. @Arno1975: Die vergelijking gaat niet op natuurlijk. Je moet puur naar de kaartjes kijken. Dan is Apple TV goedkoper maar het aanbod is mager. Veel te mager voor deze prijs. Kijk naar prime tv. 2,99€ mooie prijs, 4K en straks zit daar ook nog prime music bij.

 8. @Peter: eens. Aanbod is nog vrij mager. Maar er komen trouwens in een rap tempo meer en meer aankondigingen. Ik vind, dat wát er is, zeker niet slecht. Al kan de app zelf wat overzichterlijker.
  Ik hoop ook dat er wat meer films bij komen.

  Netflix heeft er meer troep tussen zitten

 9. Tja, het aanbod op TV+ is ook waardeloos. Ik zal zeer zeker niet verlengen…

 10. Apple TV+ zal ik zeker geen jaarabonnement op nemen. Waarschijnlijk wordt het een maandabonnement als ik iets specifieks wil zien en daarna zeg ik het weer op. Zo doe ik dat nu ook met Netflix en Amazon prime.

  Apple Arcade is voor mij wel een blijvertje. Genoeg leuke en mooie spellen die ik nog wil spelen.

  Wel heb ik interesse in een combinatiebundel met Apple music, arcade en TV+ en eventueel icloud opslag.

 11. Meegerekend dat de productie van zowat alle nieuwe series en films maanden heeft stilgelegen vind ik dat Apple TV+ als nieuwe dienst redelijk veel aankondigingen doet. Disney+ ligt pas echt stil…

 12. Weinig aanbod en de hele opzet is een puinhoop.
  iTunes en Apple TV+ alles op 1 grote hoop gegooid en zoek het maar uit. Heb nu een jaar Apple TV+ gehad maar verlengen nee. Ook Disney + is een dikke vette nee.

 13. Ik denk dat ik dan een van de weinige ben die zijn Apple TV+ gaat verlengen, ik heb veel van het aanbod wel gezien.

  Had het meer kunnen/moeten zijn ja zeker maar de Corona tijd helpt natuurlijk niet mee, het beste voor Apple is ook om een overname te doen qua filmstudio.

  Qua app heb ik ook niet veel te klagen, wat fijn is de integratie met prime, Disney en Netflix, wat mij stiekem toch al wat eurootjes heeft bespaard omdat ik af en toe een film huur en dat hij achteraf op een streaming staat.

  Het liefst had ik de streamingdiensten ook als kanaal gehad binnen de app maar dat is maybe iets teveel van het goede

 14. @Serena: 100% mee eens

 15. @Dusseljee: weet niet welke app jij hebt maar maar gewoon de apple tv + app…. niks itunes

 16. Origineel geplaatst door DD
  Ik denk dat ik dan een van de weinige ben die zijn Apple TV+ gaat verlengen, ik heb veel van het aanbod wel gezien.

  Ik ga ook verlengen hoor!! Ben wel oprecht tevreden. Helemaal met m’n Dolby Atmos/Vision setup thuis. Kwaliteit van AppleTV+ is gewoon echt hoger dan Netflix en al het andere. Denk dat tzt er ook echt wel nog meer aanbod gaat komen.

 17. Ik heb het gratis TV+ abonnement dat ik bij de aankoop van mijn iPad kreeg niet geactiveerd. De reden is dat ik geen content bevat die ik interssant vind.

 18. Ook ik ga het abonnement op Apple TV+ zeker verlengen.

  Netflix heeft idd veel aanbod, maar vind dat Netflix steeds meer voor kwantiteit kiest boven kwaliteit. Volg steeds minder series op Netflix.

  Overigens ben ik het wel eens met de kritiek dat de app niet echt duidelijk is. Als Apple in de app verschillende tabbladen zou maken met verschillende soorten content (TV+ / koop en huur / andere streaming diensten zoals Starzplay)

 19. Apple Arcade gebruik ik niet, spelletjes vind ik niet leuk om op mobiel te spelen.
  Maar Apple TV+ is al weet opgezegd voor dat het jaar om is, staat niks op eigenlijk aanbod is mager. En je kan alleen zien op Apple device….

  Ze zouden apps uitbrengen voor tv’s van 2018 ook van lg enzo, sorry maar ik ga geen film op mijn mobiel kijken.

 20. @Danny: geen goede vergelijking. Bij de bioscoop betaal je voor een eenmalige voorstelling, bij Itunes heb je de film in eigendom en kun je vaker kijken. Verder betaal je in de bioscoop per persoon, bij een Itunes kun je met meerdere personen kijken. Itunes is bovendien niet Apple Tv +, je heb de Apple tv app , en deze biedt Itunes aan en de streamingsdienst Apple Tv +…. vandaar de +

 21. Jaar gratis en daarna unsubscribe
  Weinig goede content
  Films kosten extra…wtf je betaalt toch een subscription fee…
  Echt netflix vele malen beter…

 22. Heb Apple TV+ gratis sinds november en nog steeds geen zin gehad in hun politiek correcte SJW films, series en docu’s. Ze zijn nog erger dan Netflix.

 23. Origineel geplaatst door G
  Heb Apple TV+ gratis sinds november en nog steeds geen zin gehad in hun politiek correcte SJW films, series en docu’s. Ze zijn nog erger dan Netflix.

  Dat valt in praktijk dus best wel mee en je oordeelt al voordat je het dus hebt gezien?

  Origineel geplaatst door shardphoenix
  Jaar gratis en daarna unsubscribe

  Weinig goede content

  Films kosten extra…wtf je betaalt toch een subscription fee…

  Echt netflix vele malen beter…

  Netflix heeft idd meer content en zeker genoeg pareltjes maar Apple valt echt niet tegen maar de films waarvoor je bij moet betalen vallen ook niet onder Apple plus, het zit wel verwerkt in de app.

 24. Ik geloof niet dat Netflix het eerste jaar zoveel originele content had als Apple. Ik snap ook niet zo goed wat mensen willen. Het is een hele nieuwe insteek wat Apple probeert te bewerkstelligen. Willen de meeste mensen dan dat er op elke streaming dienst alle bekende series te zien zijn? Moet Apple dan friends gaan aankopen? Of meerdere series die dus al op vele platformen staan of hebben gestaan?
  Is het aanbod niet genoeg na een eerste jaar?
  Een jaar wat ook voor heel veel productie bedrijven aan de korte kant was in verband met corona.
  Er staan zeker veel toffe dingen op. En ik weet zeker dat er nog heel veel goeie films en series aan komen. Maar ik zit niet te wachten op oude series die ik al heb gezien. Liever nieuwe dingen!

 25. En nog steeds snappen mensen het verschil niet tussen Apple TV+ en iTunes…. bovendien is de dienst nog geen jaar oud maar worden er blijkbaar omzetcijfers verwacht die met Netflix te vergelijken zijn. Facepalm is wel op zijn plek hier.

 26. Aanbod is ook best slecht. Op een heel klein aantal programma’s/spellen na, niet waard om te kijken/spelen.

 27. Tsja, maar het aanbod op beide diensten is ook waardeloos. Apple TV moet je per film betalen, in plaats van per maand. En de games zijn ook niet echt boeiend. Wel jammer, want Apple zou anders wel de eerste console zijn die op fatsoenlijke snelheid opstart. Klik-Aan

 28. Als het net zo zou werken als Netflix (eigen content + alle films in de store) zou het wel succesvol kunnen zijn. Disney+ heeft ook niet-eigen content. Dit had ik ook verwacht van Apple, maar viel tegen. Met alleen eigen content, ga ik er geen geld aan uitgeven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.